Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vino - vinna reva na plotu?

Od: syfrig* odpovědí: 5 změna:

Zdravim ve spolek,chci si na zahrade vysadit vino-vinnou revu-moc mista nemam,tak me napadlo podel poltu od sloupku ke sloupku natahnout -drat,lano,nebo co vydri...?-Poradte mi vy co mate zkusenost neco,aby to bylo pevny.Proste si zpevnit plot a k nemu vysadit vinnou revu co myslite?Dekuji :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Plot zrovna není to nejvýhodnější místo,viné révě vadí průvan.Obzvláště ve vyšších nadmořských výškách.Nejlepší místo je prázdná zeď otočená na jih.

JABRAKA

hodnocení

0x

Vinnou révu vedu po pletivu, které mám ke sloupkům přichycenou objímkami. Je to pletivo určené do betonu. Prodává se v různých velikostech a síle, koupila jsem ho ve stavebninách. Mezi 3 sloupky mám 2 pletiva. Jednu révu vedu v horní části a druhou v dolní části. Stačí i do země zatlouct hrubé trubky, tak jako to mám já. Ze 6 trubek a 4 kusů pletiva mám konstrukci, na které pěstuji 4 révy. U altánu vedu révu na silných drátech. Při přípravě konstrukce pro révu musíte počítat, že narostlá réva něco váží.

doplněno 03.05.13 22:30:

Já ho kupovala na kusy. Koupíte-li to hodně tenké, tak by bylo vhodné dát doprostřed trubku zabitou do země. Silnější pletivo se pod tíhou révy nehne. Nejlépe si vyberete přímo ve stavebninách. Cena silnějšího pletiva je asi 300 - 500 kč za kus.

syfrig*
hodnocení

Dekuji za odpoved pletivo do betonu jooo tomu rozumim neco takoveho pevneho jsem si predstavoval to je ono.Fotecka by nebyla-pro predstavu?Kdyz ne nevadi,alespon vim co k tomu plotu dat-peknou urodu ;)

edyss*

Bezsemenná odrůda Briz.

Vino - vinna reva na plotu?
syfrig*
hodnocení

Dekuji neco takoveho jsem si predstavoval ja mam od sloupku ke sloupku 2m co myslite neprohne se to pletivo?Tak mam pro to vyrazit do staviv?Maji dane rozmenery nebo me pletivo uriznou podle potreby?Dekuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]