Nejste přihlášen/a.
Máme ji už několik roků a teprve letos e na ni objevili takové to kuličky.Nevím co to je.
jsou to lidově řečeno semínka té vaší orchideje, jelikož jde o epifytní rostlinu, tak vytváří tyto kuličky, jimiž ulpívá na větvích stromů a rozrůstá se, kuiličky jsou přenášeny zvěří, ptáky a spol. žijící v oblasti výskytu rostliny. jako naše jmelí. Nejsem až takový znalec orchidejí, abych věděl podle plodů, měl by jste fotku celé rostliny?
Kořeny jsou v mechovém balu který se 1X za 14dní namočí do dešťové vody,nechá nasáknout a po okapání se zavěsí v létě venku na polostinné místo.Takhle to dělám já,ale nevím jestli je to správně.
zajímavá rostlina, listy mi připomínají vanilku, ale to není, no - pošlu fotku kolegovi, ten se zabývá pěstováním epifytů a zítra budu chytřejší.
ale určitě nalepte kuličky na větve a dejte nám vědět, jak se uchytly, jsem první zájemce o mladou rostlinku...
jestli to nepůjde nalepit, tak je zasuňte do štěpu na větvi, nebo kůře
že mě to nenapadlo!
Nejedná se o orchidej, ale o nějaký druh philodenronu, vždyť je tam prý jasné květenství arónovitých a i ty lepivé kuličky mají philodendrony, to jsem tomu dal! pátrejme tedy v malo listých philodendronech...
nerozumíme si, ne rostlinu, ale uřízlou větev, kluci nejvíce používají to dřevo z vinné révy, většinou tak 25 cm dlouhé a silné jak co seženou a nebo si vážou takové otýpky a vevnitř mají mech, kvůli vyšší nasáklivosti, ale stačí jakékoliv dřevo, jabloň, nebo kousky kůry, třeba borové, ta má skuliny, kam půjde ta kulička dobře upevnit, když se o ně staráme doma, tak nemusí mít živého hostitele, to jen v přírodě si rády cucnou z jeho šťáv, doma jim to obstarává pěstitel rosením, nebo máčením
doplněno 02.05.13 16:27:jéé, já kecám, ony se jen přichytávají, nesají, nejsou to parazité, vodu získávají ze vzdušné vlhkosti a nebo v době dešťů svými kořeny
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.