Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Černý rybíz - po kolika letech plodí?

Od: khanka* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,může mi někdo poradit,kdy kvete poprvé sazenice černého rybízu?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vl*
hodnocení

2x

Záleží kdy ji sázíte. Pokud jí sasadíte na jaře měla by kvést už další rok. Sám mám černý rybíz a kvetl mi poprvé další rok. Každým rokem přibývá čím dál tím víc květů a rybízu.

PS: Doporučují před sázením dát sazenici na 24 hodin do lignohumátu.

khanka*
hodnocení

Takže,když jsem ho letos přesadila do velkého květináče a krásně obrostl, tak úrodu mohu čekat přístí rok?

Ano. Nezapomeňte i na správnou výživu.

vl*

Podstatě ano, ale nevím zda je vhodné ho do květináče dát... Zkuste ho aspoň něčím hnojit.

sebod*
hodnocení

0x

rybíz kvete na jednoletém dřevě

jabraka*
hodnocení

0x

Rybíz kvete na dvouletém dřevě.Pokud kupujete keřík,letos určitě pokvete,jen úrodu bude mít omezenou.Na keříku,nebo stromku se ponechává větev jen nejvýše čtyři roky,pak se po odplození odstraní.Nechávají se 4 - 5 větví.Vyžaduje poměrně hodně živin.(NPK)

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]