Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dotaz ohledně tohoto stromku, myslíme si tedy, že jde o strom. Koupili jsme před zimou domek, kde již na podzim při vytahávaní jiřinek ze země byly patrné větvičky. Momentálně mi to přijde jako plevel, protože zastinuje tulipány i pivonku, které se marně snaží růst. Větvičky jsou úplně všude, tlačí se nám i do živého plotu. Je zde uřízlý pařez o průměru asi 40cm. Je možné že jde o výhony z pařezu nebo o úplně něco jiného?
Zasílám foto. Květy jsou růžové.
Mandloň mi zrovna kvete. Má malé plnokvěté růžové jakoby růžičky. Na mě působí foto jako umělá květina podle těch listů. Květ vypadá jako květ jabloně, ale ty ještě nekvetou.
doplněno 01.05.13 21:45:Tak jsem se nyní dozvěděla, že existují vlastně mandloně dvě. Okrasná - tu mám já a obecná a ta je na obrázku tazatele. Mám ji od Starkla.
Děkuji za odpovědi. Je to velice pěkné, jak kvete, ale nějak se ji potřebuji zbavit,jak ji máme všude. Kéž by ji předchozí majitelé neseřízli až u země
Vykopat je to nemožné, máte nějaký nápad? Roundoup?.
Děkuji všem za odpovědi. No stříkla jsem to Roundupem,ale jen na listy a hned na to začlo pršet, zřejmě budu muset zkusit znovu, uvidíme. Pokud to přežila, ráda vyreji. Zrovna bydlíme asi 12 km od Hradce Králové, směr Jaroměř, kdybyste měl tedy zájem...
Na podzim, když padají z mandloně ty pecky, snadno se pak rozrostou nové rostlinky. Zpočátku jen jako proutky, později se nechají zastřihovat, vytvořit korunku a je z toho pěkný stromek. Sama jich také houf mám. Několik jsem přesadila jinam, kam se mi líbilo, zbytek nechávám, po cestě chodí lidé a občas si někdo řekne o rostlinku. Ráda mu to vyryju.
Jsou hezké, škoda jen, že rychle odkvetou a pak jsou z toho celý rok zase jenom proutky. Jaga.
doplněno 03.05.13 06:47:Myslím, že z toho pařezu to nebude. Neviděla jsem nikdy tak mohutnou mandloň, že by měla kmen o průměru 40 cm. Mají spíš tenké kmínky, pokud z něj vypěstujete stromek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.