Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Určení dřeviny z obytného souboru Mělník

Od: michal22* odpovědí: 7 změna:

Ahojky,

potřeboval bych určit druh dřeviny rostoucí v obytném souboru Mělník. Jedná se o nízký strom s bohatě a hustě větvenou korunou, je širší než vyšší a rozvětvující se do rozsaditého vzrůstu. Listy, které uvádím ve fotografické příloze, se podobají Corylus avellana, ale na této dřevině nejsou přítomny jehnědy. Nejvíce je tato dřevina vybavena listovou hmotou v horní třetině své výšky, kde roste v několika chomáčovitých korunách největší množství listů doplněné o purpurové květy. Potřebuji zjistit název dřeviny, neboť zpracovávám odbornou seminární práci zabývající se rekonstrukcí obytného souboru Mělník.

Poznámka: V příloze zasílám fotografii listů a nerozkvetlých květů určované dřeviny.

Děkuji za odborné určení, Michal

Určení dřeviny z obytného souboru Mělník

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jestli jste z Mělníka, vemte větvičku a zajděte do Zahradnické školy nebo na školní statek do sadovnictví, určitě Vám ochotně a hlavně správně odpoví.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, mohla by to být Katalpa. Ovšem, jednak si nejsem jistý a také jich je hodně druhů a ještě křížených. Možná to je jen nápad, kterým směrem se zaměřit. Zdravím!

jabraka*

Katalpa to nebude,má květ podobný kaštanu.Je spíše motýlokvětý.Nikde jsem ji neviděl jinak,než jako strom s kulovitou korunou.

JABRAKA

floro*
hodnocení

0x

To je těžké, chtělo by to pořádnou fotku plně vyvinutých listů, nejlépe i květů a hlavně v čerstvém stavu. Jinak pokud je to méně známý druh, tak z tohoto se toho moc nepozná.

hodnocení

0x

Michale,doufam,ze kdyz to rozlustite za nas,tak date vedet,co je to za strom.Napadal me nejdriv Sorbus,ale ten ma kvety bile.

michal22*
hodnocení

Ahoj

v této odpovědi se vyjadřuji ohledně určované dřeviny z obytného souboru Mělník. Dle písemného vyjádření VÚKOZ se jedná o Acer tataricum, javor tatarský. Dnes jsem byl odevzdat všechny zahradní plány a výkresy do školy a jsem přijat do dalšího ročníku VOŠZa Mělník. Mohu zde dodat i písemné vyjádření výzkumného ústavu. Chtěl bych i zde poděkovat za Vaše cenné rady, kterých si velmi vážím. Nikdo si ze mně neutahoval, neboť se jednalo o odbornou seminární práci z předmětu Ateliéry.

Michal

hodnocení

0x

Taky vam vrtan hlavou,co je to za strom?Mne pripada jestli si nekdo neudelal legraci?Nejak mi ty znaky nejdou dohromady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]