Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes jsme vedli debatu co letos budeme dělat s nasbíranými slimáky. Loni jsme měli na zahradě sud na pálení bordelu, takže jsem je hodila do sudu a posolila a pak se to spálilo. Sud jsme před časem zrušili. Tak teď řešíme co s nimi budeme dělat, do popelnice je to nesmysl, máme dost velkou zahradu a to by jsme neměli kam vyhazovat odpadky. Díky za odpovědi.
Já jsem slimáky likvidova strašlivým způsobem 2x denně. Měla jsem nůž a každého jsem uprostřed přeřízla a zanechala na místě. Je zajímavé, že ráno nikde nic nikdy nebylo. Ještě se měl někdo dobře.
ron, jednou jsem byla s pejskem v ordinaci u veta a volali lidé, že pejsek olízl jed na slimáky a za strašných bolestí umírá. Probíhala veliká diskuze všech zaměstnanců a já už bych nikdy nic takového nechtěla zažít. Je spousta živočichů, kteří ten jed mohou sežrat. Od ptáků, ježků, až po kočky. Ty kočky, které z duše nenávidíme za posraté záhony, ale přece jen taková smrt je příliš strašná.
Zásadně nezabíjím nic, ani sršně, protože jim domluvím a oni mne nepíchají. Ale ty slimáky musím. Já mám nabroušenou motyčku a prostě je přeseknu. Je to hrůza, ale mají to rychle za sebou, nemusí se hodiny kroutit ve vlastní šťávě. Jak přeseknu, hned zahrnu hlínou. Snad jich nemáte tolik, abyste to nezvládli. Nakonec sbírat je, musí být ještě zdlouhavější a navíc dost nepříjemné.
Kupte velký meloun a levné pivo. Meloun překrojte na poloviny, dužinu vydlabejte, zakopejte meloun tam, kde máte nejvíc slimáků, nalijte do vydlabané slupky trochu piva a počkejte pár dní. Slimáci se nachytají sami, utopí se, sluníčko je vyšisuje, začnou se pěkně rozkládat a Vy pak pomocí lopaty můžete takto "plněný" meloun přesunout na kompost
Počátkem května nebude levný, to je pravda, ale v létě, když se dá sehnat třeba za 13,90,- Kč/ kg, to funguje bezvadně Stará mísa nebo nějaký vysloužilý pekáč určitě poslouží taky, jen bych do toho piva pak asi nasypala ještě trochu cukru
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.