Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde rodí kanadská borůvka?

Od: madla* odpovědí: 6 změna:

Mám dotaz. Loni jsem vysadila kan. borůvky. Začínají jim růst listy, ale na konci větví i větviček se vytvořily takové šištičky, z kterých budou asi květy. To budou pak ty borůvky takhle na koncích větviček?

Prosím o info a radu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

chapsy
hodnocení

0x

Přesně tak :)

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nejsem pěstitel této rostliny, ale obecně se plod vytváří v místě květu, tak by tam pak měla plodit i ta borůvka. Jinak něco o rostlině je viz odkaz. Zdravím!

srubyservis.cz/...

Z šištiček budou květy a z květů, když to dobře dopadne, borůvky. Také je mám od loňska a ani mě nenapadne je odstraňovat, jak radí v odkazu.

pckop - sazenice borůvek prodávají od jednoletých až po pětileté. Já vždy kupuji jednoleté. Další rok od výsadby už kvetou a nikdy jsem květy neotrhávala. Mám radost i když třeba sklidím hrst plodů. Myslím si, že málokdo květy otrhává. Každý se těší na první plody a určitě je mu líto květy otrhat. Snažila jsem se množit borůvky a přidávám foto, jak to dopadlo.

Kde rodí kanadská borůvka?
gita65

Paní Brunecová, prosím, jak množíte borůvky? Postup? Mám také 10 keřů borůvek a potřebovala bych ještě tak 10 keříčků, aby to bylo po celé straně zahrady. Tak bych se také pokusila rozmnožit. Děkuji Gita

Pěstuji dost velké množství keřů borůvek. Také jsem nikdy neotrhávala první květy. Ano, budou to květy a z nich uzrají plody. Od vytvoření malých plodů až do uzrání keře zalévám, aby plody byly pěkně velké.

doplněno 29.04.13 00:27:

Plody na borůvce.

Kde rodí kanadská borůvka? #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]