Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zemina pro muškáty

Od: betka* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.Zlikvidovala jsem balkonové muškáty,tedy rostlinky vyhodila.A zůstala mi samozřejmě zemina pro muškáty.Chci se zeptat zda ji mohu nechat na jaro a do ní zasadit opět nové muškáty? Nebo je třeba vyhodit i zeminu a na jaře kopit novou.

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

Já vždy zlikviduji muškáty a do zeminy napíchám zimní výzdobu- pěkné jehličnany, mahon pěkně zbarvený do ruda a jiné ozdobné větvičky ,tyto truhlíky dál zdobí naše okna až do jara . Na jaře zeminu vyklopím na kompost.

I když nebudete dělat podobnou výzdobu, je třeba na jaře dát novou zeminu novým rostlinám .

jabraka*
hodnocení

0x

Také je likvidujeme.Pokud máte doma k dispozici studenou místnost ,můžete je tam uložit,ostřihat na 5 cm a mírně přes zimu rosit.Na jaře obrazí.Zeminu je dobré vyměnit.My ovšem pěstujeme muškáty na hydroponii.Používáme keramzit na dno truhlíků a pak na zasypání povrchu zeminy.Při zalévání se do keramzitu nasákne voda s hnojivem a muškáty mají zajištěný dostatek vláhy a výživy.

JABRAKA

hodnocení

0x

Není vhodné do staré zeminy po vyhozených muškátech na jaře sadit nové. Určitě si na jarní výsadbu muškátů kupte novou. Já použitou sypu do kompostu.;)

rostlinkycz*
hodnocení

0x

Každý rok byste měli zeminu vyměnit a nahradit výživným substrátem. Rostliny budou růst intenzivněji. Použitou zeminu můžete použít do kompostu nebo vysypat na zahradu. Pokud však natrefíte na škůdce nebo nemoc v substrátu, raději nepoužívejte nikde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]