Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou květiny vybrat

Od: janulek odpovědí: 5 změna:

Zdravím, chtěla bych poradit, kytkám moc nerozumím, ale naši mi k narozeninám chtějí koupit nějakou kytku v květináči do obýváku, prý si mám nějakou vybrat, asi bych potřebovala něco nenáročného, neumímse o kytky starat a moc jim nerozumím co jaká potřebuje..poradil by mi někdo nějakou pěknou a nenáročnou.děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jestliže máte volný kout cca 1x1m, doporučuji monsteru. Nenáročná, nápadná, soliterní, úžasná! ;) Roste skoro do stropu a pak je třeba ji rozřezat, nechat zapustit kořeny a zasadit znovu. Asi 1x za 3-4 roky.;)

hodnocení

0x

Pořiďte si lopatkovec (Spathiphyllum). Nemusíte jej dávat na okno, snese polostín i stín, kvete, musí se hodně zalévat, když má málo vody, svěsí listy, takže to na něm poznáte, přesazuje se, až když leze z květináče. Dlouhodobá pokojovka.

pacourek*
hodnocení

0x

zelenec (chlorofitum),popínaví cisus,rojcisus,diffenbachie.to jsou opravdu nenáročné a na nich se dá naučit jak se starat o rostliny

hodnocení

0x

Poradila bych asi sansivieru /lidově tchýnin jazyk/. Je nenáročná, málokdy se zalévá a pěstují se i velice hezké formy, tmavě zelené s krémovými pruhy na listech.

Další zkušenost mám s broméliemi - nenáročné, mám je v místnosti s okny k severu, na zálivku jsou rovněž nenáročné. Jaga.

hodnocení

0x

Dracenu, monsteru, juku, fíkus, cykas, je spousta solitérních květin, které nejsou náročné. ale po koupi doporučuji přečíst si nároky na pěstování. Některá chce více zalévat, některá méně, více světla, či polostín...Jinak orchidee jsou krásné a vydrží také dlouho. Ještě mě napadly sukulenty, ty se moc nezalévají...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]