Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí březová voda?

Od: sebod* odpovědí: 4 změna:

Prosím, má tady někdo VLASTNÍ zkušenost se sběrem a hlavně uchováním březové vody? Děkuji Sebodka

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

fino97*
hodnocení

0x
Vlastni zkusenost-po navrtani byla briza sucha jako troud,chci ted vyzkouset javor...k uchovavani - lednicka a co nejdrive/tyden?/spotrebovat,jinak se zkazi...znamemu se to stalo a ten puch stal za to...

jabraka*
hodnocení

0x

Sebod:

Už jako malí kluci jsme březovou vodu na jaře sbírali.Stačilo uříznout na stromě větvičku,pověsit na ni lahvičku a za 24 hodin byla plná.Ale museli jsme na strom do větví.

JABRAKA

sebod*
hodnocení

Jabrako. Já nemám problém se sběrem. Na zahradě jsem musela uříznout větev tak 20 cm v průměru a tak pod ní můžu mít kýbl, co teče vody (stejně je to až neuvěřitelný). Já bych chtěla vědět, jak tu vodu uchovat.

jabraka*

Protože obsahuje asi 5% sacharidů,druhý den začne kvasit.Ale dá se sterilizovat ve sklenicích varem.Dokonce se z ní dá odpařením přebytku vody vyrobit sirup.To jsem sice nezkoušel,ale báby o tom mluví.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]