Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dostala jsem orchidej phalaenopsis jako dárek. Hned druhý den jsem uviděla zežloutlý list, dočetla jsem se v různých poradnách že spodní listy odpadávají, protože si rostlina drží určitý počet listů. Jenže po dalších 4 dnech žloutne další list (hodně mladý) a přijde mi, že i kraje ostatních listů jsou nažloutlé. Květinu mám na západním okně a jelikož ji mám jen týden, zalévala jsem ji jen jednou a to tím způsobem, že jsem ji na chvíli namočila spodek do misky s odstátou vodou a nechala odkapat. Také jsem dnes zabořila prst do substrátu do hloubky 1-2 cm, abych zjistila zda nemá květinka moc sucho nebo moc mokro. Substrát je na dotek mírně vlhký. Srdíčko má suché, dbám na to, aby se dovnitř nedostala voda. Bojím se ji rosit, aby mi neopadaly všechny listy. Prosím poraďte mi, nerada bych o ni přišla.
Předem děkuji za všechny rady.
Zdravím VásTaké se mně toto již stalo,a rostlinu jsem bohužel nezachránila,a víte proč?Byla totiž přelitá již z obchodu
POdle fotky mam obavy ze to srdicko je poskozene a ty listy zacinaji uhnivat,opatrne bych ten zluty odloupla jestli se opravdu potvrdi .hniloba-stejne pujde pryc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.