Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to kencie?

Od: berenika* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, mám doma už 2roky myslím si že to je palma... asi kencie ale nejsem si tím jistá. Nepoznáváte ji někdo? Připadně nemáte nějaké tipy jak o ni co nejlépe pečovat? Mám ji hned vedle 300L akvária... takže na ní 12hodin denně svítí světlo... vypadá že jí to jde k duhu. Ale konce lístků má zažloutlé.. je to v pořádku? Děkuji všem za odpověď.

Je to kencie?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

berenika5*
hodnocení

tady je ještě jedno foto...

Je to kencie? #2
hahanaj*

Vypadá to na kencii ,suché konce má ze suchého vzduchu - roste ji pravidelně nebo prostě do vany a osprchovat- udělá jí to dobře.

berenika5*
hodnocení

Díky moc, a je možné od ní oddělit tu jednu polovinu a udělat z ní květiny dvě? Nebo jí tím ublížím?

hahanaj*

Po vyklopení z květníku zjistíte zda ji lze bez problémů rozdělit- jistě to půjde. Já bych ji nechala tak -vypadá pěkně , když je takto bohatá.

lm®

Ahoj.

Možná ,že se jí lidově říká kencie,já ji znám pod tímto názvem Chamaedorea.

kvetiny.tobudetecubr.net/...

Mám ji doma,opravdu nechce plné sluníčko,spálí jí to listy.Občas jí dopřeju sprchu ve vaně,mám ji v samozavlaž.květníku, v substrátu managreen a tak se jí daří.

berenika5*
hodnocení

No... ta moje má jiný tvar lístků.. Myslím si že to není ona.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]