Přibližně před dvěmi lety jsem obdržela rostlinku, která se honosila názvem ,,lucky bamboo, usoudila jsem tedy, že se jedná o bambus. Neměla jsem s ním žádné problémy, dokonce mu i rostl výhonek. Přibližně před měsícem začal chřadnout, žloutnou a slábnou mu lístky. Začala jsem tedy pátrat po radě a zjistila, že se nejedná o bambus, ale o dracénu (Dracena frangiana)... Pěstuju ji ve vodě (kořínky má rozvětvené a bohaté)... Potřebovala bych radu, co s ní dála... Zasadit do hlíny? Nebo pěstovat dále ve vodě? Popř. co dělat se žloutnoucími listy... Budu Vám nesmírně vděčná, protože mi na té rostlince moc záleží... Děkuji!
Pokud je rostlina ve vodě, je ji třeba tak jednou za dva týdny měnit - nejlépe měkkou. Lze ji samozřejmě zasadit i do květináče s lehkou rašelinnou hlínou, pak ji stačí zalévat jen lehce. Často se pěstuje i hydroponicky... Problém bude asi ve více příčinách - vzdušná vlhkost a nedostatek růstových látek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.