Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lucky bamboo(Dracena frangiana)Pomozte,prosím

Od: Černé.svědomí odpovědí: 1 změna:
Přibližně před dvěmi lety jsem obdržela rostlinku, která se honosila názvem ,,lucky bamboo, usoudila jsem tedy, že se jedná o bambus. Neměla jsem s ním žádné problémy, dokonce mu i rostl výhonek. Přibližně před měsícem začal chřadnout, žloutnou a slábnou mu lístky. Začala jsem tedy pátrat po radě a zjistila, že se nejedná o bambus, ale o dracénu (Dracena frangiana)... Pěstuju ji ve vodě (kořínky má rozvětvené a bohaté)...
Potřebovala bych radu, co s ní dála... Zasadit do hlíny? Nebo pěstovat dále ve vodě? Popř. co dělat se žloutnoucími listy...
Budu Vám nesmírně vděčná, protože mi na té rostlince moc záleží...
Děkuji!

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x

Pokud je rostlina ve vodě, je ji třeba tak jednou za dva týdny měnit - nejlépe měkkou. Lze ji samozřejmě zasadit i do květináče s lehkou rašelinnou hlínou, pak ji stačí zalévat jen lehce. Často se pěstuje i hydroponicky... Problém bude asi ve více příčinách - vzdušná vlhkost a nedostatek růstových látek.

strejc :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]