Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za rostlinu

Od: winyy odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

prosím o radu, o jakou květinu se jedná?

Děkuji

Co je to za rostlinu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

Pryšec křižmolistý. Venkovní rostlina.

hodnocení

0x

Znám ji. Mám ji na zahradě. Nikdy jsem to v květináči ale neviděla. Jednou mi ji dala sousedka, že prý to má odhánět hraboše. Neodhání, ale ta rostlina se od té doby dost rozplevila. Na zahradě vypadá dost impozantně a docela i zajímavě, ale nijak zvláště nekvete. Sice určitě kvete, ale nic moc to nebude, protože to pokaždé propásnu. Pak se tvoří z květů kuličky. Jméno nevím, ale určitě to zde bude někdo znát.

hahanaj*
hodnocení

0x

Doma ji nepěstujte je to plevel

sebod má pravdu

jabraka*

Dtto Hahanaj.

JB

ukulele*

Doma ji nepěstujte je to plevel
Dovoluji si nesouhlasit, já po té rostlině už léta toužím a nevím kde jí sehnati. A je spousta rostlin, které se u nás pěstují a ve svých domovinách jsou nenáviděny, viz kaktusy apod.

kralicek*
hodnocení

0x

Odpověď na tuto otázku najdete zde na poradně již 30.8.2012 - zadejte do hledaného výrazu PRYŠEC KŘIŽMOLISTÝ - krtkovník :)

erik*
hodnocení

0x

bude to Pryšec křižmolistý

hodnocení

0x

Je to tak. Říká se o ni, že odpuzuje hryzce. My měli kdysi přes zahradu potok, pak tam dali roury a zasypali to. Ale ty vodní myši se tam zdržovaly pořád. Dělaly díry, že když tam noha zapadla, nebyla to legrace.

Někdo mi tehdy dal pár rostlin pryšce křižmolistého, že ty moje potvůrky odpudí. Ano, odpudil, hryzce už nemáme, zato se každým rokem na zahradě objeví další a další rostliny pryšce. I kldyž je vytrhám i s kořeny, jsou tu za rok zas.

Hryzci jsou vypuzeni, teď mi poraďte pro změnu něco, co vypudí křižmolistý pryšec! Je lepší si s ním nic nezačínat, je takřka nezničitelný! *bzum* Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]