Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Adenie

Od: fikus* odpovědí: 4 změna:

Adenie mi roste vytvoří se pupeny květů,ale ty neustále opadávají.Kde dělám chybu?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
adenia musí mít chladnější prostředí, tak do 20 stupňů, bohužel neuvádíš vůbec jaké máš pěstební podmínky, což je velmi důležité, pokus se trochu rozepsat...
fikus*
Po tři roky vždy na jaře začala nakvétat a kvést ,to jí vydrželo až do podzimu.Letos už od jara nakvétala,ale vždy květy ve stadiu pupenů odpadly.Adenku mám stále na stejném místě,nevím jestli jsem ji nedával moc vody,nebo ji přehnojil,mám ji na okně na východ,takže má slunce do 13 hodin.(samozřejmě v letní čas).Předem děkuji za radu.
ukulele*
ok, pak se domnívám, že došlo k přehnojení, já třeba sukulenty nehnojím vůbec, jen po třech letech - zhruba - seškrábnu vršek zeminy a nahradím ji jinou, přesazuji dle potřeby. Měj se fajn...

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Tato rostlina je nyní v období vegetačního klidu a měla by nyní být spíše v chladnějším prostředí tak 12 - 15°C. Za normálních okolností kvete od dubna do června a pak v září či říjnu. Opad pupenů je pravděpodobně způsoben suchým a teplým prostředím...
strejc :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]