Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neznámé semínko

Od: slavka* odpovědí: 12 změna:

Na podzim jsem si posbírala semínka a teď netuším z čeho. Prosím prosím...

Neznámé semínko

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tartaros*
hodnocení

0x

tato rostlina by mohla být svatojánský chléb.

slavka*
hodnocení

semínko jsem sebrala venku na zahradě, bude to nejaká okrasná asi letnička.svatojánský chléb to určitě není

doplněno 18.01.13 20:53:

Lusk je asi 7 cm dlouhý a mírně chlupatý

doplněno 18.01.13 21:16:

teď už si zas nejsem tak jistá , že by to měla být nějaká okrasná kytka.Možná něco z volné přírody, vhodné pro včely, jsem hrozná ,seberu všechno ,ale ta hlava.asi budu muset vyset a čekat co vyroste

doplněno 18.01.13 21:17:

semínka mají tvar srdíčka

hahanaj*

mohla by to být nějaká vikev - zapřemýšlejte co jste měla na zahradě za květiny :)

hahanaj*

tak jsem hledala a našla jsem, že lusky mírně chlupaté se semínky srdčitými může mít i jetel panonský

zkuste se podívat na netu zda takovou kytičku jste měla na zahradě

budu hledat dál ...

hodnocení

0x

Tak to bude Lupina. Je to trvalka. Je růžová, bílá, modrá, červená...Najděte si květinu jménem Lupina a uvidíte, jestli jste ji na zahrádce měla. Nejde zaměnit. Jestli je to ona, poznáte ji. Já ji také mám a podle toho, co popisujete, lusky jemně ochmýřené, je to ona.

martinxx1

Není to náhodou akát?

slavka*
hodnocení

Akát taky ne, prošla jsem i tohle, ale semena neodpovídají

slavka*
hodnocení

lupinu jsem už taky prohlížela,ale ta má semínka hladká a lesklá.Tato jsou plochá ve tvaru srdce a prostředkem je linie.Ale přesto děkuji

doplněno 18.01.13 22:08:

zkusím novou fotku

Neznámé semínko #2

jabraka*
hodnocení

0x

Podobné lusky má i Catalpa trubačovitá.

JABRAKA

19.01.13 12:13
hodnocení

0x

Vlčí bob? ;)

Babčo, vlčí bob = lupina /latinsky Lupinus/.

Protože taky nevím, měla jsem už na mysli kde co a nic to není, byla bych pro, aby tazatelka semínka na jaře zasela a pak nám vyfotila, co jí z toho vyrostlo. To už jistě pak budeme moudřejší. Jaga.

slavka*
hodnocení

Máte pravdu. Nic jiného mi nezbývá než zasadit a počkat co z toho vyroste.Katalpa to taky není,prikládám foto lusku. wmap.cz/... poradte.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]