Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Název stromu

Od: monar odpovědí: 12 změna:

Prosím, dám vám kk dispozici foto javorovýho listu a potřebuji přesný vědět co je to za druh javoru :(..

Název stromu

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

0x
Javor klen.
monar
hodnocení

Děkuji mnohokrát

monar
hodnocení

Není to ale spíš javor mléč?

ohneta*

Porovnejte sám dle listů, zde javor mléč a zde klen . Podle tvaru je to klen.

monar
hodnocení

Tam ten obrázek je z netu - tohle je přímo on, takže fakt nic jinýho než klen nepřichází v úvahu?

Název stromu #2
ohneta*

Když svůj list porovnáte s tímhle obrázkem, tak rozdíl vidíte hned.

Název stromu #3
hahanaj*

mléč má listy méně vykrojené - podle mne

brunclik*
hodnocení

0x

Otázka je jak velký je ten list. Klen i mléč mají velké listy, malé má babyka. Já tipuju javor babyka.

jabraka*
hodnocení

0x

Javorů je asi 60 druhů.I klen,který mám v obrázcích,je velice rozdílný na dvou exemplářích.

JABRAKA

hodnocení

0x

Možná to není úplně pravda, ale když mě kdysi babička učila znát rostliny, tak říkávala, že mléč má listy hladké a lesklé, klen maličko drsnější. Dnes by možná použila přirovnání k fotografiím lesk a mat.

erik*
hodnocení

0x

je to asi druh klen

figurek*
hodnocení

0x

Toto nemusí být Klen. Jestli je list menší, vejde se do dlaně, má horní stranu tmavší než dolní a strom stojí někde v parku, pak to může být Javor stříbrný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]