Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevím co mam doma

Od: lenička odpovědí: 8 změna:
Dobry den,
mam maly problem. Z dovolene jsem si privezla jakousi palmu, ale nevim ani zda to palma je. Neznam jeji jmeno ani zpusob pestovani.
Jeji majitel nam rikal , ze se mozna jmenuje triprsta, nebo obdobne jinak.
Skvele se ji dari, ale rada bych vedela o teto rostline neco vic.
Dekuji Lenicka

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

klubpp.palmparadise.biz/...

Ahoj, obrať se na výše zmíněné. Je to krasavice, jak je stará, koukám, že tam máš ještě i malou, je to pěstovaný z dovezeného semene?

lenička
hodnocení

Ahoj, diky za odpoved, ale ac jsem hledala ne vyse zminenych strankach jak jsem chtela, tak tu svou rostlinhku nenasla :O(
Potrebuji tedy poradit, jak ji tam mam hledat?
A znas jeji jmeno?
Je stara 3roky, mam male ,ale jsou odtrzenen od vetsi, z dalsi dovolene.
Budu rada za kazdou informaci o teto palmicce, jestli to tedy palma je...
ukulele*
Ahoj Lenko, promiň zapoměl jsem Ti popsat jak máš postupovat, v těch zmíněných stránkách je IDENTIFIKACE, tak tam prosím vlož tu fotku té tvé krasavice, a oni ti tam poradí, nebo si tam najdi meil na paní Muselíkovou a ona ti poradí určitě. Jestli ne, tak kontaktuj Václava Větvičku, ředitele pražské botanky Na Slupi, bohužel teď momentálně nevím na něj meilovku, ale když si zadáš botanická zahrada Na Slupi, tak ti net určitě něco nabídne. Jak jsou velké matečné rostliny, odkud pochází/kde rostou? Našel jsem velmi podobnou, ale měla kulatější listy a tmavší řapíky...nevzdávej to pátrání a dej nám vědět jak jsi dopadla, měj se fajn
karolina*

Leni,

je to příbuzná Alokazie, chce vlhko a světlo. Taky na ní mám zálusk, jenomže už nevím, kam bych jí dala. Je nádherná.

karolina*
Ještě poznámka - když jsem byla loni na dovolené v Mexiku, tak jsem si málem oči vykoukala, rostlo to tam všude jako plevel a ted se neuraz - ty tvoje listy jsou proti těm mexickým úplný mimina, byly tak veliký a silný, že jsem měla pocit, že to unese i malý dítě. Ale byly na přirozeném stanovišti, tak je jasné, že se jim tam dařilo o mnoho líp než u nás v ČR.
ukulele*
25.12.06 17:47
ukulele*

images.google.com/...

Karolíně dávám jedničku s hvězdičkou!

karolina*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]