Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Akého stromu je toto plod

Od: jof odpovědí: 13 změna:

Prosím ak niekdo poznáte tento plod, strom napíšte ako sa volá. Videl som ho ako okrasný strom.

Akého stromu je toto plod

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

03.11.12 20:26
hodnocení

0x

Kiwi?

michalov*
hodnocení

0x

Pawlovnia tometosa

doplněno 03.11.12 20:35:

A vypadlo mi "n" ve slově "tomentosa" Jinak překrásný strom v době květu.Má nápadně velké listy.Vyžaduje živnou a spíše vlhčí(ne však trvale mokré) stanoviště. Problém je ovšem s přečkáním zimy.Mladým rostlinám většinou zmrznou nadzemní části a na jaře obráží znova z kořenů.Tato rostlina se moc do našich končin nehodí.

ert*

Nejen n, máš i několik chyb v prvním slovu.

michalov*

Paulownia tomentosa...Spokojen? ;)*smich*

dejavu*
hodnocení

0x

Domnívám se, že je to Paulownia tomentosa (pavlovnie plstnatá)

hodnocení

0x

A roste a uzrává i v našich podmínkách? A plody jsou jedlé? Moc se mi to líbí, také bych to chtěla...:)*placni*

ert*

Spíš ojedinělé exepláře, většinou se mu tu nedaří, mně to zmrzlo

michalov*

No,ten kmínek by se musel zabalit neotexem a ještě se dělá to,že se okolo stromku obtočí ve vzdálenosti cca 30 -40 cm králičí pletivo a vnitřek se zaplní listím.Já to nezkoušel. ;)

sebod*

Suzy. Ty si budeš muset časem zahrádku nafouknout, aby se Ti tam Fšechno vešlo *smich*

Sebod, to máš teda naprostou pravdu. Teď budu muset asi "nafukovat" i verandu. Teď jsem fotila vánoční kaktusy, pro jinou otázku. A tak vyfotím i ten fíkus, jestli se mi to nějak podaří. Jen tak, pro zasmání...

:D

jof
hodnocení

Ďakujem moc za rýchle odpovede, videl som to na južnom slovensku a zopar plodov som otrhal tak som chcel vedieť či by mi to mohlo rásť v záhrade. Už keď viem názov nejaké info na google nájdem, dík

Máme ji na dvoře, chráněnou ze tří stran proti mrazu! Má něco přes 7 metrů výšky a obvod koruny pomalu 5 metrů. Za posledních 6 let jsem pod ní nenašel jedinou mladou rostlinku, i když se bez omezení vysemení.
Na foto slabě vidět loňské i letošní plody, každá bobule obsahuje dvě jádra podobná jedlým kaštanům, a k tomu ještě mnoho malých lehoučkých semen s křidélky. Nikdo jsem neslyšel, zda se jádra dají jíst.
Na druhé foto je budoucí květ, já jich pár dávám jako "barborky" teda na Barboru do tepla, na Vánoce rozkvetou a nádherně voní!
Jako dekorace fantastické a nezvyklé.
Akého stromu je toto plod #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]