Nejste přihlášen/a.
Asi Vás zklamu. Ten Váš hřib není lysohlávka, jak jste si jistě radostně myslel , ale podle mě HNOJNÍK INKOUSTOVÝ. Touto dobou je jich všude plno. Je nejedlý. V mládí by byl snad i poživatelný, ale po jeho požití se nesmí vypít 40 hodin jakýkoliv alkoholický nápoj, potom dochází ke krátkodobé velice nepříjemné otravě.
Je to proto, že houba obsahuje koprin, který je ve spojení s alkoholem jedovatý.
Jeho bratr je HNOJNÍK OBECNÝ, ten má ale šupinatý klobouk. Na rozdíl od inkoustového je jedlý. Mně ale ke sběru nikdy nelákal. Hřib je hřib! Jaga.
Nakonec - už jen ten název, Taková houba patří na hnůj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.