Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za houbu?

Od: cocinkamichalka* odpovědí: 10 změna:

Ahoj rádcové, tak i já se připojím s úlovkem. Dotáhli jsme to z lesa, mysleli jsme, že to jsou václavky, ale asi ne. Má to hnědý šupinatý klobouk, nohu dole nažloutlou. Rostlo to kolem pařezu v celých trsech. Že by nějaká čirůvka?

PS: Les byl plný hub, ale těch, co nesbíráme :-D Samá holubinka... A pár babek. :(

Co je to za houbu?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

Další foto:

Co je to za houbu? #2

radovan
hodnocení

0x

Existuje online atlas hub.Včera sme byli taky na houbach a opravdu jsou to Václavky.No gulašek se vážně povedl

cocinkamichalka*
hodnocení

Poslední foto:

Co je to za houbu? #3

venomcz
hodnocení

0x

No holubinky jsou nejlepší pochoutka přímo na plotýnce vyškvařené , posolené :)) ta šťáva co z nich teče , když se vybírá lžičkou :P no mňam. A babky jsou fajn do polévky např :) jinak co se týká těch hříbků , tak těch jsem dneska našel plno , taktéž okolo pařezů,mechů apod a říkal jsem si že to bude něco jako babky a asi né no :D
jinak jsem dnes našel toto , taky po trsech a nevím co to je poradte.cz/...

mowla*
hodnocení

0x

Jsou to václavky...

cocinkamichalka*
hodnocení

Díky všem za odpovědi... Právě že václavky na obrázcích v atlasech a na internetu jsou víc bílé. Tyhle jsou fakt hnědé, některé i tmavě hnědé... Tak nevím. Ale babky už se dusí pod masem!

hahanaj*

jasně václavky začaly růst i u nás ,ale počkám si až vyrostou víc kloboučky,aby se daly pěkně krájet na proužky jako držky a udělám výbornou držkovku

před lety jsme je hodně nakládali do sklenic a byly výtečné

hodnocení

0x

Kočinko Michalko, jsou to václavky. A pěkné. Letos se nějak opozdily a teprve začínají. jsou ještě mladé a u nás je jich na mýtině spousta.

Jak píše Hahanaj, jsou dobré k nakládání do octa a k vaření falešné dršťkové. Ale nechej je hodně dlouho provařit. Pro některé lidi bývají ošemetné a mohou způsobit zažívací potíže. Dobře tepelně upravené jsou neškodné.

Já byla včera, hodně poddoubníků, pár klouzků, 1 hřib, několik kozáků a 4 pěkné křemenáče. Docela to šlo, i když bývaly i lepší sezóny. Jaga.

cocinkamichalka*
hodnocení

Marci, a nevadí, že od spodku žloutnou? *nevi*

Nevadí, to vlastně jakoby dozrávají, spodní lupeny a pak se z nich šíří ty výtrusy. Možná jsi někdy viděla v lese už staré přerostlé václavky a kolem nich takový bílý prášek. Nebyl to ani antrax, ani žádná plíseň, ale houbičky prostě také chtějí své potomky.

Na závadu to není. Dobrou chuť. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]