Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsou to suchohřiby?

Od: babkazov® odpovědí: 6 změna:

Před barákem, na sídlišti v Ostravě, v trávě, mezi lípou a javorem jsem našla houby. Jsou to suchohřiby? Přežiju je? *hej*Děkuji a přeji hezký večer

Jsou to suchohřiby?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Tak sucháčky to nejsou určitě - spíše půjde o Hřib červený ( botany.cz/...

Každopádně je jedlý - dobrou chuť...

Akorát - je to vzácnost, tak su zvědavý na spokojenost...

;)

hodnocení

0x

Dle mne je to hřib kovář (teda dle ženy),já je dělím na jedlé a nejdlé a je mi fuk zda je to suchohřib či babka atd!

Je jedlý! dobrou chuť

doplněno 08.10.12 19:34:

JJ to jsem taky říkal,ale znáte ženy*smich*

andrea1*
hodnocení

0x

Zdravím, jedovatá houba to určitě není. Ty takto nemodrají. Dívala jsem se do velkého atlasu hub a sedí na to úplně přesně suchohřib červený. Uvádí, že roste ve smíšených lesích, parcích, alejích, na hrázích. Uvedeno - jedlý a doporučený. Já jsem osobně suchohřiba červeného nenašla. Bráno z Velkého atlasu hub od Tomáše Papouška. Takže přeji dobrou chuť.

doplněno 08.10.12 19:03:

Hřib kovář to není, ten je zespodu červený.

hodnocení

0x

Zaručeně přežijete a pochutnáte si! U nás rostou také.

hodnocení

Na houby chodívám, když mě někdo sebou přibere. Takhle červenou hlavičku jsem ještě nikdy nenašla. A už vůbec s nikým, kdo by mi je odsouhlasil. Ta červená barva mě silně zmátla. A taky místo, výskytu. ;) Mám z nich radost. Děkuji a hezký večer všem

figurek*
hodnocení

0x

no já nevím, ale raději si nechte pro sebe co jste našla, protože by to mohly být i tyto hříbky.

cs.wikipedia.org/... Z nich bývá pořádně drahý oběd. *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]