Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, na dovolené v jižní Itálii mě zaujala tato rostlina. Rostla tam rozšířeně a volně jako plevel. Tato je vyfocená třeba na hřbitově. Je to nějaká tykvovitá, plazivá, připomíná mi okurku. Květy jsou ale žluté, okurčičky vejčité, tvrdé, na povrchu porostlé drobnými měkkými ostny, spíš jako chloupky.
Nevíte, prosím, někdo, co je to za "italskou okurku"? Děkuji všem znalcům. Jaga.
Jestli to nebude to, co jsem dostala teď od známé. Jmenuje se to "paprikookurka" a opravdu to tak chutná. Vevnitř to má velká černá obdélníková semena. Hrozně se to prý rozrůstá a nejlépe tomu je, když se to může plazit po nějakém plotě...
Když už jste mě, děvčata, navedla určitou cestou, zkoušela jsem porovnávat sama. Ale brutnák kvete krásně modře, je spíš vzpřímený a listy jsou jiné.
A ta ačokča má plody lysé /holé/ ve tvaru malých papriček. Ta moje má plody s jemnými trny - chloupky, a jsou tvarem jako malá vajíčka. a je taková poléhavá.
Takže ani jedno neodpovídá. Přesto děkuji za snahu pomoci.
JÁ SE TO SNAD NEDOZVÍM. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.