Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ocúny - přesazování

Od: bimbam® odpovědí: 3 změna:

Mám na zahradě na nevhodném místě ocúny. Chtěla bych poradit, kdy je nejvhodnější doba k přesazování. Předpokládám, že hned po zavadnutí případně úplném ovadnutí listů.

Pokvetou ještě tento podzim?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Ocúny,jako každá cibulovina,mají svůj vegetační cyklus.Vykvetou z cibule až na podzim a po úplném zaschnutí nadzemních částí se může cibule vyjmout a přemístit.

JABRAKA

sebod*
hodnocení

2x

bimbam. Párkrát jsem je musela přesadit ještě když měly zelené listy. A na podzim stejně krásně vykvetly.

hodnocení

Tahle odpověď mě obzvlášť potěšila, protože už loni jsem chtěla přesazovat, ale jak začaly listy ocúnů uvadat, překryly je listy jiných rostlin a já na to zapomněla. Takže letos buď teď někdy brzy, nebo zapsat do notýsku s dlouhodobějšími úkoly:).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]