Nejste přihlášen/a.
Ahoj, znáte prosím někdo tuhle papričku? Dostal jsem ji a nevím, co je to za druh, a jestli ji můžu použít jako koření, nebo je určená jenom k dekoraci, případně kdy se pozná, že jsou papričky zralé a můžou se očesat díky za jakoukoli odpověď.
Závidím Vám ji. Dostala jsem pytlíček tehto papriček od kamarádky. Absolutně nedostižné v chuti. Koupila to někde v Praze u Vietnamců. Okamžitě jsem z nich vybrala semínka a zasadila. Ale asi to bylo moc brzy, nebo pozdě, nevím. Zatím den, co den chodím kontrolovat co se děje na záhoně. Ale mám tam i jiné papriky, takže jsem z toho tak trochu "jelen". Ale na Vaši otázku odpovídám, že jsou jedlé, a velice aromatické. Stačí do jídla pouze jedna, dávala jsem i se semínkama, bylo to výtečné.
doplněno 15.08.12 22:37:A mimochodem děkuji za Vaši otázku. Vidím, že je máte v květináči. Takže já semínka ještě nyní zasadím také do květináče, a možná, že mi vzejdou i tam. Díííky... Suzy
Dobrý den,taky mám tuto papričku v květináči ,je jich nejmíň deset a některé začínají jako sesychat,tak bych taky ráda věděla,kdy je mám sklidit a sušíte je?Díky Lída
Dobrý den.
Papričky v květináči kupuji každý rok v květinářství nebo v zahradnictví. Papričky jsou opravdu výborné, velmi ostré, aromatické. Do některých potravin dávám jen půlku plodu.
Pokud sesychají, skliďte je. Já je suším tak, že papričky zavěsím na nit a pověsím na okno. Usuší se a je to i celkem zajímavá dekorace v kuchyni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.