Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokojová paprička - jídlo, nebo dekorace?

Od: jnick odpovědí: 6 změna:

Ahoj, znáte prosím někdo tuhle papričku? Dostal jsem ji a nevím, co je to za druh, a jestli ji můžu použít jako koření, nebo je určená jenom k dekoraci, případně kdy se pozná, že jsou papričky zralé a můžou se očesat :) díky za jakoukoli odpověď.

Pokojová paprička - jídlo, nebo dekorace?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Mívám ji - je jedlá - ale jen pro otrlé... ;)

Výborná je třeba ke chlebu s máslem (či sádlem), používám ji i do ´teplé´ kuchyně...

hodnocení

0x

Závidím Vám ji. Dostala jsem pytlíček tehto papriček od kamarádky. Absolutně nedostižné v chuti. Koupila to někde v Praze u Vietnamců. Okamžitě jsem z nich vybrala semínka a zasadila. Ale asi to bylo moc brzy, nebo pozdě, nevím. Zatím den, co den chodím kontrolovat co se děje na záhoně. Ale mám tam i jiné papriky, takže jsem z toho tak trochu "jelen". Ale na Vaši otázku odpovídám, že jsou jedlé, a velice aromatické. Stačí do jídla pouze jedna, dávala jsem i se semínkama, bylo to výtečné.

doplněno 15.08.12 22:37:

A mimochodem děkuji za Vaši otázku. Vidím, že je máte v květináči. Takže já semínka ještě nyní zasadím také do květináče, a možná, že mi vzejdou i tam. Díííky... Suzy

hodnocení

0x

Papričky na foto jsou už zralé. Mohla by to být chilli dubaj, dost ostré chuti.

Ano Bruni, chuť je vyjímečně ostrá. Ale pro milovníky pálivého, je jedinečná. Není totiž pouze "pálivá". Nedá se to popsat, je v ní velice zvláštní aroma.

lidu*
hodnocení

0x

Dobrý den,taky mám tuto papričku v květináči ,je jich nejmíň deset a některé začínají jako sesychat,tak bych taky ráda věděla,kdy je mám sklidit a sušíte je?Díky Lída

ron*

Dobrý den.

Papričky v květináči kupuji každý rok v květinářství nebo v zahradnictví. Papričky jsou opravdu výborné, velmi ostré, aromatické. Do některých potravin dávám jen půlku plodu.

Pokud sesychají, skliďte je. Já je suším tak, že papričky zavěsím na nit a pověsím na okno. Usuší se a je to i celkem zajímavá dekorace v kuchyni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]