Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fikus benjamin hrozně opadává

Od: jarky* odpovědí: 5 změna:
Prosím o radu, co dělám špatně. Mám na mezipatře rod. domu velký fikus benjamín, přes léto jsem ho dala do obýv. pokoje, neboť je velmi dekorativní. Začaly se mu ale lepit listy a protože začal v polov. listopadu opadávat, přenesla jsem ho zpět na mezipatro, tam ale padání listí stále intevzivně pokračuje. Pozn.: chodba je uprostřed domu, je zatím chladnější. v obýv. pokoji máme cca 20 st. Děkuji za radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Hledejte v minulosti této poradny - stačí zadat fikus, toto téma tu již bylo několikrát.

yenda*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

To je v zimě úplně normální. Ideální doba na prořez. Hlavně ho nepřelévej, stačí minimální zálivka. Na jaře ti opět bohatě obraší :)

ovoce.smejkalovi.cz/...

d*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Jestli je jestě rada aktuální,tak radím NEZALÉVAT, silně omezit zálivku a listy přestanou opadávat.

zajka
*stop**stop**stop*dobra rada nad zlato NEZALEVAT,
výtka
Upozornění od sys al bunda 15. 07. 2007 17:52:14

A v čem máš problém? Dotaz je jednak neaktuální a jednak v zimním období byla skutečně chyba v nadměrné zálivce.
Hezký den.

kačatko*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Také to bude přenosem. Ficus benjamina velice velice velice špatně snáší přemisťování. Potřebuje své stálé místo, a pokud ho někam přestěhujete, zareaguje opadem listů. Takže nepřenášet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]