Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za dýně?

Od: lenka007* odpovědí: 7 změna:

Poraďte prosím, jaký druh dýně toto je? Vypadají jako okrasné, ale jsou moc veliké... myslítě, že je to tím, že se mi samy vysemenily v kompostu?

Co je to za dýně?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

jsou okrasné a na kompostu se jim daří - brala bych je :D:D:D

brunclik*
hodnocení

0x

Neměla jste tam vedle okrasných dýní i cuketu? Ony se totiž rády kříží mezi sebou. Anebo jde o obyčejnou cuketu, jsou i žluté a bílé druhy. Ten kříženec by měl mít na sobě hrboly, jako okrasná dýně.

hahanaj*

je to vidět že má hrbolky a... já mívám i hladké okrasné dýně

lenka007*
hodnocení

jj mají hrboly... a mám i jiné druhy...

doplněno 16.08.12 12:09:

takže k jídlu asi nebudou... no škoda, těšila jsem se na dýňovou polévku...

lenka007*
hodnocení

ještě to foto

Co je to za dýně? #2

Pozor Lenko, tato dýně jedlá určitě bude. Žádná dýně totiž není nejedlá. Záleží na tom, v jakém stádiu zrání ji utrhnete a jak ji budete skladovat. Ale to, co vidím na obrázku, je naprosto v pohodě a polévka z ní bude výtečná. A nejen polévka. Ale také si myslím, že "chytla" něco od cukety, jak tady psal jiný rádce. Ty zelené fleky tomu nasvědčují. Jinak přeji dobrou chuť... Sama je pěstuji a miluji. Ahoj, hodně zdaru Suzy.

Hrboly nevadí, okrájíte je, já ale kolikrát ani neloupu. Jenomže já už to odhadnu podle tloušťky slupky.

doplněno 17.08.12 21:13:

Neboj, neumřeš. Naopak si pochutnáš a uděláš svému tělu dobře. Já vyfotím taky ty své dýně a pošlu, ale neneslibuji kdy. "Válčím" s časem a dobrými přesvědčeními. Takže už se ze mne stala taková podivná "slibotechna". Stydím se, ale co naplat, alespoň se k tomu přiznám bez mučení... papapa a pochutnej si. S.

lenka007*
hodnocení

Děkuji... zkusím tedy něco uvařit... a když tak mě Suzy máš na svědomí*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]