Nejste přihlášen/a.
Dostala jsem k narozeninám vloni tuto květinu.Je stálozelená,nekvete a popíná se,ale bohužel nevím,jak se jmenuje.Je pravda,že potřebuje hodně vody.
doplněno 15.08.12 19:33:zapoměla jsem,jak se vkládá obrázek k textu.kotatko
Při psaní odpovědi máte dole Chci vložit obrázek (v dalším kroku). Označíte čtvereček a dáte Vložit
Pak dáte Procházet a najdete v PC ten obrázek. Musí to být .jpg nebo .png nakonec dáte Přidat obrázek.
Je to voskovka. Dlouho trvá, než začne růst a následně i kvést. Její květy nádherně a neskutečně voní (ve větším množství až moc). Chce světlo a není náročná na zálivku. Je nufné, aby se měla po čem plazit.
doplněno 16.08.12 08:17:Upřesním:
Dlouho trvá, než začne růst a následně i kvést = někdy i pár let po zakořenění. Pak už roste docela rychle.
není náročná na zálivku = samozřejmě zalévat jako ostatní květiny. Vydrží ale i delší sucho, povadlé listy se zase vzpamatují (když to nepřeženete).
doplněno 16.08.12 08:22:Tady se dozvíte víc.
doplněno 16.08.12 08:38:Té květině na obrázku je víc než 10 let (přesně už nevím).
Bohužel, původní fotka je neostrá, takže ruku do ohně za to nedám, ale jsem přesvědčen, že to voskovka je.
Dobry den,zkuste prosim vyfotit jeden list, s kouskem vetvicky,detail.Myslim,ze nejde o voskovku.jsou listy tucne,nebo bezne?
Nepoznala bych z fotky,ze je to peprinec,pritom ho doma mam,ten s panasovanymi listmi.Je jich spousta druhu.Asi to tak ale nejspis bude,tvarem listu to odpovida.Nenarocna rostlina.
Hrásný den i Vám.Posílám nové 2 fotky neznámé květiny.Listy má hladké.Voskovku znám,a mám ji.kotatko
Patrně totéž jsem před dvěma roky koupila mamce v OBI, letos to bíle rozkvetlo. Jelikož v OBI jsou podavači a ne prodavači neuměli mi říci název ani jak to máme pěstovat, ale cena byla více než příznivá. Voskovka to není, ta moje kvetla jako blázen až po 8 letech a smrdělo to celým bytem, navíc vosk z květů dost zničil parkety.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.