Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za rostlinku?

Od: aktijak* odpovědí: 11 změna:

Nemůže mi někdo poradit, co je to za rostlinku? - rozmnožuje se pomocí těch výrůstků na listech

Co je to za rostlinku?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mně to přijde jako tlustice čili crassula

hahanaj*
hodnocení

0x

je to druh kalanchoe

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den,

Je to Tlustice (Crassula)

Patří k sukulentům. Při dobré péči se může dožít vysokého věku.

Tu moji mám už 25 let, ve tvaru krásného stromku.*slunce*

limetka*
hodnocení

0x

Není to tlustice, je to kalanchoe.

novotna*
hodnocení

0x

V každém případě se jedná o tlustici

hahanaj*

tlustice nemá na koncích lístků sazeničky- to se pletete... je to kalanchoe

hodnocení

0x

Tlustice? Pouští kořínky skoro pod každým listem. *jasne* Řekla jsem si o oddenek a dostala jsem 4 asi před měsícem, je mi líto něco vyhodit.

Co je to za rostlinku? #2

jabraka*
hodnocení

0x

Opět tlustice,měli jsme asi metr vysokou která vykvetla bílými drobnými kvítky.Bohužel vloni jsme ji zapoměli na balkoně a zmrzla. Zůstala jen malá část.

JABRAKA

hahanaj*

photo.uloziste.com/...

a tady se podívejte na sazeničky - takové přeci nemá tlustice

hahanaj*

oprava vložení fotky

uloz.to/...

Asi ano, asi je to kalanchoe, při bližším pozornějším pohledu. Ale chybička se vám vloudila.;) Většina rostlin roste tak, že nejprve kořeny zaplní květináč a pak se vydá do stonků a do listů. Když vy jste ji nechali v tak rozsáhlém květináči, bude nesmírně dlouho růst do kořenů, než se rozhodne pro nadzemní část. Do té doby se zničí zemina, ve které roste. Zkyselí, zeslaní, nabudou v ní houby a plísně a bude na dvě věci. Jen ne pro růst.*blee* Kupte maličký květináček cca 7kč, hlíněný se nepřevrací a nechejte rostlinku zakořenit a zesílit. A pak přesadit do trošku většího. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]