Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jméno této akvarijní rostliny

Od: zakovadrahoslava* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, koupila jsem si na akvaristických trzích tuto rostlinu, majitel zřejmě sám nevěděl jak se jmenuje a tak se obracím na tyto stránky zdali mi někdo poradí. přikládám foto

Jméno této akvarijní rostliny

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Na Bacopu to má celkem špičaté listy a ani to nasazení listu mi nějak nesedí. Já to spíše vidím na Ludwigia repens (Rubín). Zdá se mi na foto, že to má i ten rubínový nádech zespodu listů

zakovadrahoslava*
hodnocení

tak když porovnám bacopu a tu ludwigu, tak se také asi přikláním k té ludwize, jelikož to má zespodu červený nádech, akorát mě trochu děsí, to co je na těch listech(jako by byla chlupatá), přítel má podezření na řasu.

edge*

A tu řasu jste si přinesla od toho prodávajícího, nebo ji už nějakou dobu v akváriu máte? Já jsem si díky ní zlikvidoval polovinu rostlinstva než jsem se jí zbavil(časným oškrabáváním). Potom jsem koupil 5 parmiček černopruhých a ty tu řasu do 2 dnů úplně zlikvidovaly, takže kdybych si je pořídil už dřív mohl jsem ušetřit za nově dokoupené rostliny:D

Každopádně ta pramička roduchu žere spíš jen jako mladá. V dospělosti je už rozmlsaná, ale od té doby se mě roducha nevrátila. Ale zelenou řasu vlásečnicovou si občas dají.

doplněno 27.06.12 23:20:

Ale s tím rostlinstvem bych to nějak moc nepřeháněl. Ono až se vám konečně uchytí, tak nebudete dělat nic jinýho než protrhávat protrhávat:D

zakovadrahoslava*
hodnocení

Právě takhle jsem ji uz koupila.to bych nerada aby mi napadla i další rostliny
edge*

No ono ji stačí opatrně oškrábat a pokud čistíte a odkalujete tak jak se má, tak zachvilku roducha odejde a nerozšíří se na další rostliny. Ale to už bylo řečeno od ara:) Riziko tam je vždy, že se rozšíří, ale v "čisté" vodě nemá roducha moc šancí.

ar*

Jo je to černá ruducha vousatá. Je to celkem potvora a zbavit se jí bude trochu boj. Bude potřeba častěji měnit vodu a co nejvíce jí odstraňovat. Na kytkát to bude celkem držet a nepůjde to tak snadno (téměř vůbec). Hlavní je ta údržba vody, ruduše se nejlépe daří když je ve vodě hodně odpadních látek. Nejspíše je to pozůstatek z doby kdy tvé akv bylo dost přerybněno.

Teď je tam těch ryb plovina pokud se nepletu a když se to bude čistit časem řasa zajde.

zakovadrahoslava*
hodnocení

a ještě jedno foto této rostliny

Jméno této akvarijní rostliny #2
borax*

Vypadá jeko nějaká Bacopa..podívejte tady aqua-daho.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]