Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozpoznání květiny

Od: keysi* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, mohl by nám někdo poradit co nám roste na zahradě, pokusím se přiložit, foto, minule se nám to nepodařilo. Jiráskovi

Rozpoznání květiny

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

0x

Bez chebdí - jedovatá bylina, květy krásně omamně voní.

limetka, vy jste skvělá *palec* Fakt je máloco, co nepoznáte. Úžasné!

limetka*

Díky za milou lichotku, ale bohužel, už to není, co bejvalo - hlava přece jen s věkem začíná stávkovat a občas koukám na kytku a říkám si - vždyť jsem to přece věděla, jak se to jen do prčic jmenuje - a už to nevylovím... Ale jinak mne kytičky opravdu obrovsky baví. Pěkný den (tuším do Ostravy, že?) *slunce*

jojo, do Ostravy. Vám také přeji moc hezký den ;)

jirasone
hodnocení

Dobrý den, moc děkuji za zprávu. Sedm let krájím listy této rostliny do polévek a přidávám je i na maso, v domnění, že jde o něco podobného jako Libeček. Tak teď už určitě tuhle kytku používat nebudeme. Má cenu mít rostlinu vůbec na zahradě? Jiráskovi.

Já jsem se domnívala, že se jedná o Kozlík lékařský, ale protože Limetka nemá opravdu v rostlinách konkurenci, nebudu se přít.

Jinak Dostál ve svém Klíči píše u bezu chebdí doslova: květy vonné, listy nepříjemně páchnoucí. V tom případě, když to tedy děsně smrdí, jak jste to tedy mohli přidávat do jídel? *ee* To takový libeček nebo kopr voní na celou zahradu. Jaga.

jirasone
hodnocení

No právě, že to vůbec nesmrdí! Spíš je to bez zápachu a taky bez chuti. A na netu jsem se díval na originál bezu chebdí a má to jiné listy a hlavně po květu vše opadá a nevyrostou žádné bobule. Právě odjíždím na víkend, tak zkusím ještě jedno foto. A teď se pokusím přiložit starou fotku. Jirásek Zd.

hodnocení

0x

Zkuste si v Googlu zadat:

kerblík lesní

Ale hlavně se dívejte na obrázky. Podle mého porovnání by to mohlo být ono.

jirasone
hodnocení

Zkusil jsem zadat v googlu kerblík a ani to není ono. Má truchu jinak tvarované listy, (Kerblík) spíš do kapradí. Ta naše kytka má úzké pilkovité lístky. A hlavně květ je úplně jiný. Ta naše květinka má květy hodně podobné tkzv: Bolševníku a po květenství opadá a nic po ní nezbyde, snad krom malých semínek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]