Nejste přihlášen/a.
Můžete mi prosím poradit co je to za strom?nemůžu ho nikde najít
vypadá to na oleandr
zkuste to na cs.wikipedia.org/...
doplněno 20.06.12 17:12:POZOR!
Je považován za jednu z nejjedovatějších rostlin světa, neboť k usmrcení dospělého člověka stačí obvykle požít jen dva listy, u dítěte list jeden. Člověk se může otrávit dokonce i medem, který včely vyrobily z květů oleandru. Jeho jedovatost je způsobena glykosidyoleandrinem a neriinem, které působí přímo na srdce a zvyšují tonussrdeční svaloviny. Projevy otravy jsou podobné jako u jiných jedovatých rostlin _ zvracení, průjem, horečka, třesavka, závratě, křeče, srdeční arytmie.
tolik wikipedie tamtéž
mnoho obrázků na google.sk/...
doplněno 21.06.12 21:10: Záhada vyluštěna, díky slavce, děkuji i já. Zase jsem o něco chytřejší.děkuju za odpověd ale mě sed nzdá že by to byl oleandr, protože tehle strom si roste voně v parku a není to okrasná dřevina, jako oleandr
Možná je to zámecký park - ptala bych se správce zámku. Možná je to městský park - ptala bych se úředníka, co má na starosti městskou zeleň. Stromy v parcích bývají evidovány.
Skoro v každém parku bývá nějaká kuriozita, učitelé tam vodí školáky. Takže pokud je to park v menším městě, šla bych se ptát i do školy.
To všechno samozřejmě v případě, že se správná odpověď časem neobjeví zde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.