Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za strom?

Od: slus odpovědí: 12 změna:

Můžete mi prosím poradit co je to za strom?nemůžu ho nikde najít:)

Co je to za strom?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

vypadá to na oleandr

zkuste to na cs.wikipedia.org/...

doplněno 20.06.12 17:12:

POZOR!

Je považován za jednu z nejjedovatějších rostlin světa, neboť k usmrcení dospělého člověka stačí obvykle požít jen dva listy, u dítěte list jeden. Člověk se může otrávit dokonce i medem, který včely vyrobily z květů oleandru. Jeho jedovatost je způsobena glykosidyoleandrinem a neriinem, které působí přímo na srdce a zvyšují tonussrdeční svaloviny. Projevy otravy jsou podobné jako u jiných jedovatých rostlin _ zvracení, průjem, horečka, třesavka, závratě, křeče, srdeční arytmie.

tolik wikipedie tamtéž

mnoho obrázků na google.sk/...

doplněno 21.06.12 21:10: Záhada vyluštěna, díky slavce, děkuji i já. Zase jsem o něco chytřejší.
slus
hodnocení

děkuju za odpověd ale mě sed nzdá že by to byl oleandr, protože tehle strom si roste voně v parku a není to okrasná dřevina, jako oleandr

hahanaj*

olendr má jiné květy a nemá listy zespolu šedé

slus
hodnocení

děkuju za odpověd ale mě sed nezdá že by to byl oleandr, protože tehle strom si roste volně v parku a není to okrasná dřevina, jako oleandr

hodnocení

3x

Možná je to zámecký park - ptala bych se správce zámku. Možná je to městský park - ptala bych se úředníka, co má na starosti městskou zeleň. Stromy v parcích bývají evidovány.

Skoro v každém parku bývá nějaká kuriozita, učitelé tam vodí školáky. Takže pokud je to park v menším městě, šla bych se ptát i do školy.

To všechno samozřejmě v případě, že se správná odpověď časem neobjeví zde.

slavka*
hodnocení

2x

a co hlošina? koukněte na tuhle stránku

google.cz/...

Taky mě ten strom zaujal a tedy i já děkuji za odpověď :).

slus
hodnocení

hlošina...to je přesně ono :) moc děkuju hodně jste my všichni pomohli ale hlavně slavka...děkujuuuu! ;)

Slavko i ja dekuji.Koukam na kerik,rikam,safra vzdyt jsem to uz videla..Hlosina,no jasne,hned mi ale naskocilo eleagnus,ale podle vzhledu nezpomela,je videt ze nejsem praktik.

slavka*
hodnocení

1x

Možná je to nějaký druh osmanthus? :)

slus
hodnocení

není to tomu moc podobné, on to není keř ale normální strom co roste volně v parku :)

polinek*
hodnocení

0x

,,te strom nádherně voní jak kvete...byly tady u nás vysázeny ,ale už je někdo porubal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]