Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se jmenuje tato rostlina?

Od: michaelak odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, nevíte někdo náhodou jak se jmenuje tato rostlina? Dostala jsem ji a nevím jak často ji zalévat, bylo mi řečeno co dva dny, ale to mi přijde docela hodně. Děkuji za odpověď.

Jak se jmenuje tato rostlina?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

je to Spathiphyllum - tak yji mám a dlouho kvete bílými květy , které dlouho vydrží, to poznáte on asi o vodu řekne - listy zvadnou já zalévám 1x za týden to stačí

hodnocení

0x

Jmenuje se lopatovec. Květy má podobné jako kala, bílý kornout se žlutým pestíkem. ;) Měla jsem ji dlouho, kvetla opravdu hodně, měla jsem květy i ve váze a sotva jsem květ ustřihla, ihned ho nahradila novým. Už kytky byl plný květináč, kořeny lezly vrchem ven. Vyklopila jsem ji, roztrhla a dala do tří květináčů. A teď nekvete a nekvete. Pak jsem se dočetla, že špatně snáší přesazování. Na ní jsem vždycky poznala, že je potřeba všechny kytky zalít. Přes léto 2x za týden + hnojivo, jedenkrát za 14 dní. Miluje rosení, slunko nemusí, ale světlé stanoviště ano.*jasne* Říká se o ní, že čistí vzduch. Zvláště pak tam, kde je kuřák. Je to nenáročná, vděčná kytička. Bývá v různých velikostech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]