Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nevíte náhodu někdo, co mi to vykvetlo na zahrádce...?
Ahoj. Jak se to jmenuje, to nevím, ale když chodím venčit psa, tak jsem toho viděla plno v trávníku. Taky jsem se na tu kytičku zadívala. Je to snad nějaká bledule. Pak jsem jednu našla i na své zahrádce a koukla se jí dospodu a má to malé cibulky. Ale podle toho, v jakém množství je to ve volné přírodě, to bude spíše nějaká plevelnatá rostlinka.
Na první pohled jsem si myslela, že se jedná o SNĚDEK CHOCHOLIČNATÝ, ale ten má jinak uskupené květy /do kouličky - chocholky/.
Myslím si, že je to BĚLOZÁŘKA VĚTEVNATÁ /Anthericum ramosum/. Patří mezi liliovité, v některých místech se vyskytuje hojněji, jinde není skoro zastoupena. Ráda bych ji viděla naživo. Jaga.
Já bych k tomu podotkla, že záleží hodně na tom, jak je to vyfotografováno. Tady na tom obrázku to vypadá na docela velké květy, ale ve skutečnosti je celá rostlinka tak maximálně dvacet centimetrů vysoká. Lilie to zcela jistě není. V této roční době je to vyloučeno. Pavli 123, napiš, jak vysoká je ta květinka. Díky, Suzy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.