Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za plevele?

Od: boule® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, poradíte někdo co je to za plevele? Po výsevu nového trávníku se mi to takto zaplevelilo. Děkuji

Co je to za plevele?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

Ještě toto

Co je to za plevele? #2
hahanaj*

1 penízek rolní

2.lebeda

jareko114
hodnocení

0x

jedná se o penízek rolní

hodnocení

Ještě jedna otázka. Mám cca. 4 týdny po výsevu. Asi za týden, nebo dva začnu sekat. Kdy aplikovat a jaký postřik proti těmto plevelům. Děkuji

poiu*

Nevím, o jak velkou plochu se jedná, ale nejlepší by bylo (alespoň u větších rostlin) plevel ručně vytrhat/vyrýt. A sekat trávu až za 1 či 2 týdny, mně přijde dost pozdě - už teď je nejvyšší čas.

Můžete použít Bofix, Lontrel, Starane. Nebo se vykašlete na chemii a sekejte. Nenechte plevele vysemenit a jako jednoleté přes zimu vymrznou. Tak jsem to udělal já a na novém trávníku budu postupovat stejně.

hahanaj*

přesně tak ,jak jdou plevele do květu již si zaděláváte na větší zaplevelení, je třeba začít sekat než vykvetou a pravidelně

limetka*
hodnocení

0x

Tyto jednoleté plevele buď vytrhat ručně nebo je odstraníte sečením. Plevele vytrvalé (svlačec, pcháč, pampeliška, popenec) pak postříkat selektivním herbicidem (Bofix například) - nezlikviduje trávu, ale jen dvouděložné plevele.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]