Nejste přihlášen/a.
Mám tu další rostlinku...
Dobrý den, Honzyku, pokaždé, když vidím nadpis: Nalezeno v trávě, leknu se, co jste to tam zase našel.
Tentokrát je to ale krásné - je to ZBĚHOVEC PLAZIVÝ /Ajuga reptans/. Bývá poměrně hojný na některých místech, i u nás roste, ale já ho letos ještě neviděla. Patří do čeledi Hluchavkovitých, stejně, jako třeba všechny naše hluchavky, šalvěje, čistce, mateřídouška.
Do této čeledi patří mnoho bylinek, které nám zlepšují a dochucují různá jídla: třeba majoránka, dobromysl /oregáno/, saturejka, rozmarýna nebo máta. Jaga.
Ještě se přimlouvám: pokud zase něco najdete v trávě, netrhejte, jenom foťte. Ono hodně rostlinek je dnes už chráněných, ubývá jich a je škoda je trhat. Já si nafotila třeba jarní louku s úpolíny, žluťuchami a vstavači. V lese zase dymnivky, jaterníky a lilie zlatohlavé. Netrhala jsem nic. A dělá mi to doma radost pořád.
:D děkuji. Tak trochu sbírám na jaře bylinky a narazím na něco zajímavého, co mě zaujme, ale nevím jak se to jmenuje, popř. jestli to lze k něčemu použít. Takže když něco nevím, vím kde se zeptat ; -)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.