Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Určení rostliny

Od: jikrman* odpovědí: 21 změna:

Dobrý den

Prosím o pomoc při určení této rostlinky.Děkuji

Určení rostliny

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

poiu*
hodnocení

0x

Dobrý den, jedná se o krokus.

doplněno 20.04.12 21:25:

Chtěl jsem napsat hyacint, ne krokus. *stop*

Přijde mi to jako přerostlý hyacint, ale ani ten to asi nebude.

jabraka*
hodnocení

0x

Mám takový dojem,přesto že do květu je ještě daleko,že je to

Litoška Galtonia candicans -...
Litoška bílá - Galtonia candicans -,existuje i odrůda modrá a růžová.
JABRAKA

hajmoni*
hodnocení

0x

na medvědí česnek je brzy... ale podobá se mu

hahanaj*

medvědí česnek má široké listy a tato květina má úzké ...spíš se přikláním k Jabrakovi ...

hajmoni*
hodnocení

0x

to je pravda

cituska*
hodnocení

0x

Litoška to podle mne nebude.Ta je vysoká, tato cibulovina je podstatně nižší jen asi do 30 cm-opravdu je ve více barvách a mám ji také ve dvou barvách .Neznám název a budu ráda až ji někdo určí a dozvím se co mi to krásně kvete.

poiu*
hodnocení

0x

A nemohl by to být kalokvět?

jikrman*
hodnocení

Nepřipadá mi to ani jako jedna z nabízených možností.Poupě je ploché jako u Bromelie.Rostlina je vysoká asi 15-20cm.

punkturtle*
hodnocení

0x

A není to obyčejný bílý modřenec muscari? Třeba je vlivem horších podmínek jen slabší v květu.

Určení rostliny #2
jikrman*
hodnocení

Modřenec to nebude,ten má květenství válcovité.tohle je ploché jako květ bromelie.jedině počkat až vykvete:)..

lena*
hodnocení

0x

vypada to na modrenec muze byt modry,ale sou i bily a ruzovy kvety

poiu*
hodnocení

0x

Na modřenec to nevypadá.

hodnocení

0x

Splečně s Jikrmanem tady čekám, s čím rádci ještě přijdou. Protože ani já to nevím a zajímalo by mě to. Ale modřenec má poupata i květy jako kuličky a tohle jsou spíš taková poupata podlouhlá. Já bych nejspíš tipovala na poupata hyacintů, i listy tomu odpovídají. Ale zase je fakt, že hyacinty jsou u nás už dávno odkvetlé.*ee*Jaga.

doplněno 21.04.12 14:27:

Dejte sem obrázek znovu za několik dní, až to opravdu vykvete. Pak třeba budeme chytřejší.

poiu*

Mně to hned přišlo jako hyacint, ale byl by nějaký vytáhlý a na jeho poupata už je fakt pozdě. Třeba to ale je starší fotka. *nevi*

jikrman*
hodnocení

Uvidíme až to vykvete.fotka je aktualni.u nás v podkrkonoší ještě hyacinty kvetou viz foto.

doplněno 21.04.12 16:18:

Nějak se nepodařil vložit obrázek..:)

Určení rostliny #3
poiu*

A jak se u Vás tako květina objevila?

jikrman*
hodnocení

Nevím kde se tu vzala.je to po předchozích majitelích..*nevi*

jikrman*
hodnocení

Až vykvete dám se další foto..:)

cituska*
hodnocení

0x

Nedalo mi to a v knihovně jsemkytku našla.Kniha-Vaněk.Václavík-Cibulnaté a hlíznaté rostliny rostliny.

doplněno 22.04.12 17:20:

Nechala jsem si zkopírovat- dlouhý název a křikládám fotku

Určení rostliny #4
jikrman*
hodnocení

To vypadá moc nadějně:)...

doplněno 26.04.12 11:13:

Doplňuji ještě foto částečně rozkvetlé rostlinky.

doplněno 26.04.12 11:15:

Dobrá odpověď *palec*

Určení rostliny #5
poiu*

Tak to vypadá, že jste ji správně našla! *palec*

Další název je Hyacinthoides hispanica neboli ladoňka španělská, ale patří do čeledi hyacintovité, takže s tím hyacintem jsem nebyl tak daleko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]