Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zjištění květin na fotkách

Od: maussm* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

obracím se na Vás s prosbou o zjištění květin na fotkách.

Květiny jsem dostala darem, ale bohužel jejich názvy mi nebyli sděleny. Přesné názvy potřebuji vědět, abych věděla jak se o ně starat, jak je rozmnožovat apod.

Děkuji Vám za pomoc :)

Zjištění květin na fotkách

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

maussm*
hodnocení

2. květina:

Zjištění květin na fotkách #2

maussm*
hodnocení

3. květina

Zjištění květin na fotkách #3

maussm*
hodnocení

4. květina:

Zjištění květin na fotkách #4

maussm*
hodnocení

4. květina 2 fotografie

Zjištění květin na fotkách #5

hahanaj*
hodnocení

0x

1.zelenec

2.filodendron/jeden z mnoha druhů/

3.juka

4.dracena

maussm*
hodnocení

Děkuji Vám za pomoc :). Velmi mi to pomohlo!

limetka*
hodnocení

0x

1. květina souhlas - zelenec, ale druhá je Anthurie, třetí a čtvrtá je stejná, že? A je to podle mne juka.

myse*

3. a 4. není stejná. 3. je yuka - chce hodně sluníčka, klidně jižní okno, v létě ven na slunce (ale nejdříve pomalu zvyknout) a zalévat v zimě minimálně, v létě na sluníčku více.

4. dracena - nesnáší sluníčko!

limetka*
hodnocení

0x

Myse - máte samozřejmě pravdu - já trubka *sok*jsem popletla obrázky i názvy - asi jsem přepracovaná a to je teprve pondělí, ach jo...

muter*
hodnocení

0x

1.Chlorophytum

2.Philodendron scandens

3.Yucca

4.Dracaena Draco (Dračinec)

bruk600*

1.Chlorophytum *palec*

2. Anthurium :D

3. Dracena :D

4. Dracena *palec*

hodnocení

0x

Já poznám akorát ten zelenec na první fotce. Je to neskutečně odolná kytka, která snese i velmi hrubé zacházení (sucho, mokro). Sice mi občas kvete, ale květy jsou zcela nenápadné, zelené. Množí se odnožemi, které vyrůstají na dlouhých šlahounech a mají i kořínky, takže je stačí odstřihnout a tak, jak jsou zasadit. Případně z "hlavní" kytky odříznout část s kořeny. Protože jde o kytku převislou, je dobré ji umístit na vyšší stanoviště, třeba na poličku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]