Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nádhera

Od: strejc® odpovědí: 18 změna:

Vkládám jen pro radost oku...

A navíc - věřte či ne, ale včera jsme na zahradě utrhli ještě jednu červenou zahradní jahodu, druhá je ještě bílá a s úžasem jsem pod listem vedle objevil i další květ... To jsem však nevyfotil :(

Nádhera

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

ahoj, nám už také kvetou, asi přijede santa dřív?!

tesyk*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Jahoda v říjnu? Nic zvláštního. Maruška pro ně šla v lednu! A to byl nářez.
hodnocení

Maruška byla podvodnice, protože nakupovala ovoce v hypermarketu a ta její potrhlá nevlastní ségra tam pak šla taky, ale kradla a tak ji odtamtud vymetli. Dodneska však tvrdí, že to bylo kvůli její snědé pleti... :)

mil®
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Fakt pěkný. Nám už kvete taky a bílej už pokvete za chvíli. *tuc*
hodnocení

mil opravdu máš bílej? Tak pust fotku, až pokvete, docela bych měl zájem o lístek, pokud by to teda šlo...
mil®
až pokvete, tak ho vyfotím a pokusím se zveřejnit, když se mi to povede :P
tesyk*
Ahoj kluci. A co vám to tak pěkně kvete? To je nějaká orchidej?
hodnocení

Je to jeden z mnoha druhů vánočních kaktusů. Ale orchideje umíme taky. Např. Cymbidium lowianum :)
Nádhera #2
mil®
28.10.06 10:22
Krásný *stop**tuc*
jaja28*
Strejci no to je paráda. Jedná se o vlastní výpěstek? Pokud ano, prosím návod jak se o květinku starat. Koupila jsem si ji se dvěma tvoly - nakvetlou. Doma moc dlouho nevydržela, květy brzy opadaly. Teď ji mám na severním okně a slaběji zalévám. Takže budu moc ráda za vyzkoušené a osvědčené rady o způsobu pěstování, který má úžasné výsledky. Předem díky*pusa*
hodnocení

Dostali jsme rostlinu v kbelíku, ve kterém je vyfocena. Byla to šeredná zelená kštice a tak jsme jí nechali na zahradě a zapoměli na ní. Před zimou jsme to nevzhledné koště umístili do místnosti, kde se netopí a tak je tam jen okolo 14 - 15°C, ale světlo. Občas byla jen velmi jemně zalita. A pak najednou začaly vylézat zelené hroty, které se časem změnily v osm stvolů, na kterých bylo celkem 78 květů. Prostě to bylo podle pravidla Čim blbější sedlák, tim větší brambory. Tato orchidej (Cymbidium) však kvete z cibule jen jednou a tak je nutné po sezoně rostlinu při přesazování rozdělit a ona opět po čase vykvete z dceřiných cibulí. A tzak nám letos opět pokvetou, ale stvoly jsou jen čtyři... Péče nijak náročná, teplota okolo 15 stupňů, světlo, ne však slunce. Zálivka jednou za týden, hnojení mírné. Po odkvětu bude pak i s květináčem vložena do země na zahradě, pod listnatý strom. Rostlina kvete okolo tří čtař měsíců. Co se týká orchidejí, poměrně dobře se nám daří i Phalenopsis, které nám kvetou téměř po celý rok.

strejc :)
jaja28*
Já žasnu streji jak málo péče stačí k tak nádherným výpěstkům. Nějak se mi vtírá na mysl to pořekadlo - když se s něčím moc maluješ tak ...No budu si muset vzít z tohoto příklad a moc ty kytičky nerozmazlovat. Ještě bych prosila o popis péče u Phalënopsisu, když ti kvetou skoro pořád. Díky.
hodnocení

mvorchideje.cz/...

Zde je univerzum pro orchideje, něco se dá také najít v minulosti této poradny.

strejc :)
ryba*
strejc mohol by si mi tiež poskytnúť pár rád ako sa o orchydeu starať kúpila som si tiež jednu kvety odkvitli odpadli ostali mi tam ešte štyri mám ju na východnej strane na okne pri balkóne. teraz ju polievam tak 1x za mesiac v zimnom období a pri nej mam misku z vodou aby mala vlhší vzduch.
*plac*

hodnocení

O který druh se jedná?
mil®
Trochu mi letos zčervenal, ale vloni byl celej bílej, nevím čím to je. Takže ta fotka:
Nádhera #3
ukulele*
čágo strejdo, mohu Ti poslat pár listů varianty bílá s fialovým pestíkem, pošli adresu na : lipan25@seznam.cz, a můžeš přidat seznámek co máš za kytky = výměna?

crassula*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Co se týče jahod a ročních období...mno... v lednu jahody.. jedině na zahradě.:) letos e to vskutku podařilo. žel fotku také nemám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]