Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Určení druhu a náhlého schřadnutí květiny

Od: michnek* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den. Dostala jsem v létě tuto kytku.Zajímalo by mě co je to zač. do mrazíků byla venku na terase a dařilo se jí nahodila spoustu poupat a poté co jsem jí dala domů za okno začala kvést jako divá. Bylo to v rodinném domku za oknem bylo méně chladněji ale žádný hic tak okolo 19, bylo pod ním topení a dařilo se jí, byla nádherná Nyní jsme se přestěhovali do bytovky a mám kytky za oknem pod nim je topení. Bytovka je zateplená a je tady dost vlhko. Najednou začala opadávat a všechny listy a květy a poupata jsou dole. Co stím? Ještě jak jsem psala to vlhko, všechny kytky mají na povrchu takovou bílo šedou plíseň asi z toho vlhka, co stím. Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

0x

Dobrý den, bohužel bez fotky nelze nic poradit. a k tomu vašemu vlhku, co to je? v tropech, nebo ve sklenících je prakticky 90 % vzdušné vlhkosti pro danou teplotu a kytky tam rostou báječně.

kdokoliv*
hodnocení

0x

Bylo by třeba vědět vše ale nyní je potřeba zachránit květinu tím, že ji přesadíte. Rostlinu opláchnout od té plísně vlažnou vodou nechat okapat a oschnout, kořínky proti oschnutí ochránit stačí v papíru a potom zasadit do nové zeminy, která bude mírně zavlhlá a zalít druhý den asi tak po přesazení dle teploty až za 20-30 hod. Potom zalévat tak jak je u té dané rostliny běžné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]