Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Určení druhu fikusu

Od: michnek* odpovědí: 6 změna:

Prosím, kdo poradí co za druh fikusu to je? Dostala jsem ho dárkem ale nikdo neví co je zač.Děkuji

Určení druhu fikusu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michalov*
hodnocení

0x

Řekl bych,že se jedná o Ficus retusa.

des*

Opravdu se tak jeví,to co máte je prales,dělají se z něj bonsaje. garten.cz/...

Určení druhu fikusu #2
michnek*
hodnocení

Děkuji ano zdá se to podobné. Mohu ještě poprosit o radu jak ho , spíš jeho část použít k vyrobení bonzajky? Děkuji

des*

Přihlaste se tady a ptejte se. svetbonsaji.cz/...

michnek*
hodnocení

Děkuji ano zdá se to podobné. Mohu ještě poprosit o radu jak ho , spíš asi jeho části použít k vytvoření bonzajky? Děkuji

michalov*

Pěstování bonzají je určité specifikum a je nutné si něco o tom nastudovat.Kterou část rostliny? Celou rostlinu. :) Bonzaje se celá léta postupně zapěstovávají do požadovaných tvarů. Tvarují se větévky,zastřihávají,umrtvují (patinují)větve,nařezávají kmínky aby borka rozpraskala atd. atd. Rostlina roste,ale vy jí vlastně nedovolíte narůst do své přirozené velikosti a udržujete ji jako "zákrsek". Doporučuji nějakou literaturu o bonzajích. Já víc neporadím.Bonzaje nepěstuji.Mám raději přirozený růst rostlin.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]