Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za rostlina?

Od: bugy* odpovědí: 9 změna:
9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

rododendron

lidka*
hodnocení

0x

Také se domnívám, že je to větvička rododendronu. Já jsem odnože rododendronu dělala tak, že jsem spodní větvičku přihrnula hlínou a připevnila zahnutým drátem. Po roce už jsem mohla odnož věnovat. :) Větvička ve vodě mi nikdy kořínky nepustila. Ale je to překrásný keř, který udělá na zahradě skutečně okrasu. *palec*

hodnocení

0x

Je to rhododendron, česky Pěnišník. Je stále zelený, neopadavý, jeho listy jsou pěkné i v zimě. Dorůstá velikých keřů s chumáči květů různých barev. Radila bych začátkem června výlet do Průhonického parku, tam jich uvidíte desítky. A ty barvy!

Jinak nevím, proč jste to utrhl a dal do vody. Takhle Vám to kořínky nepustí. Navíc je na konci pěkný baculatý pupen a to znamená, že by tam byla pak vyrostla velká koule květů. Škoda. :( Jaga.

hodnocení

0x

Posílám pár obrázků.

Co je to za rostlina? #2

02.12.11 06:30
hodnocení

0x

Druhý.

Co je to za rostlina? #3

hodnocení

0x

A poslední:

Co je to za rostlina? #4

venda*
hodnocení

0x

To je azalka -Rhododendron.

sebod*

Venda. Špatná odpověď. Azalka není rododendron

jabraka*

Sebod - i azalka je rhododendron.

JABRAKA

doplněno 09.12.11 12:36:

Spíše jsem měl napsat,mezi pěnišníky patří rododendrony a azalky.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]