Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za rostlinu?

Od: jokr odpovědí: 2 změna:

Zdravím!

Na hromádce kamení (obývá ji ještěrka obecná Matylda) krom trav vyrostlo toto- viz obr. Nevadí nám, Matyldě asi také ne, jenom ze zvědavosti, kdybyste n ěkdo věděl, co je to za rostlinu. Viděl jsem ji také v lese, na okraji. Z otázky jsem musel odstranit slovo "prosím", prý není podstatné. Zase musím ustoupit...

Co je to za rostlinu?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je to celkem běžná rostlina kozinec sladkolistý /Astragalus glycyphyllos/. Roste ve světlých lesích, křovinách, v kamení a název dostal zřejmě od toho, že pro příjemnou chuť si ho oblíbily kozy. Patří mezi velikou čeleď vikvovitých /Viciaceae/.

Jinak Matyldu bych brala hned. Pozorovat v létě ještěrky je krásné. *palec*Jsou to milí tvorečkové.

A děkuji za Vaše nepodstatné slovo "prosím". Pro mě podstatné bylo a jsem za něj ráda! Jaga.

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Kozinec sladkolistý je i známá léčivka. Užívá se proti vypadávání vlasů, léčí žaludeční bolesti, používá se jako tonikum při úpadku fyzických i psychických sil. Je močopudná a potopudná.

Tak už víme, proč tuto hromádku obývá Matylda. Byla na bylinkách:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]