Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za houbu?

Od: magdon® odpovědí: 6 změna:

cca 10 cm velká, roste v těchle dnech v trávě na okraji lesa, ve značně kyselé půdě. Co to je?

Co je to za houbu?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nebylo by víc fotek v různých stádiích vývoje houby? Třeba mladé plodničky, pak takové vhodné ke sběru, pak i přestárlé... Vůbec z toho nejsem moudrá, i když se v houbách dost vyznám.

Víte, co říkával pan mykolog Smotlacha? Kdo o sobě říká, že zná houby, ten houby zná. *smich* Jaga.

hodnocení

Víc fotek bohužel nemám. Roste mi to u chaty a letos jich tam bylo jen pár , ale všechny v podstatě stejné. Vloni jich bylo víc, rostly pěkně v rovné řadě asi 5 metrů dlouhé. Ale i když byla každá jinak velká, vypadaly skoro stejně. V létě tam nebyly. Touhle dobou už tam skoro nejezdím, takže odchytit je v různém stádiu vývoje je prakticky nemožné:(.

stafan*
hodnocení

0x

Já bych to tak viděl na viz: naturfoto.cz/...

hodnocení

V popisu strmělky je "široce nálevkovitý klobouk s hrbolkem v jeho středu". Tahle houba má ale klobouk prakticky stejně široký (nebo spíš úzký), jako nohu a hrbol taky nemá. Sice pěkně voní, ale nikoliv po mandlích.

doplněno 09.11.11 17:31:

Celá houba prakticky bílá, včetně klobouku.

stafan*
hodnocení

0x

Zkuste dát dotaz sem : damyko.info/... Osobně by mne také zajímalo co to je hříbec.

jabraka*
hodnocení

0x

Také bych se rád dozvěděl,co je zač,ta houbička.Prošel jsem na vebu dva katalogy hub a v žádném mrška nebyla.Teď snad jen Reeve by to mohl znát.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]