Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neznáte někdo tuto rostlinu?

Od: hanika2* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chci se zeptat, zda náhodou někdo neznáte název této rostliny? Je to takový pokojový stromek se zatočenými lístky. Prosím poraďte ;o)

Neznáte někdo tuto rostlinu?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je to některý z mnoha fikusů. Možná Ficus buxifolia.

hanika2*
hodnocení

Děkuji ;o) tak jsem už zjistila, že je to fikus kadeřavý :)

lidus*

STREJCI-100x díky, mám tuto rostlinu doma a jelikož původně žila u zetě a ten mi jí donesl asi s pěti benjamíny myslela jsem si, že tento benjamínek má nějakou kadeřavou nemoc.

hodnocení

0x

Mám rostlinu hodně podobnou těmi zvlněnými listy. Je to ale venkovní, jmenuje se vrba babylonská a její pruty jsou hezké k doplnění květin ve váze. Každý rok min. 1,5 m uříznu, každý rok mi o 2 m naroste.*zed* Snímek přikládám.

Neznáte někdo tuto rostlinu? #2

hanika2*
hodnocení

0x

Tak..pro úplné doplnění se tato rostlinka jmenuje FICUS BENJAMINA BAROK. Aspoň jsem už zjistila co všechno potřebuje :) Jinak ta vrba babylonska vypadá moc dobře ;o)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]