Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se jmenuje

Od: sebod* odpovědí: 8 změna:

Tak, teď jsem zvědavá, jak vlastně vyoslím (*smich*) to, co hledám . Takže představte si rýč s násadou. Ale na konci není rýč ale taková trubka o průměru cca 10 cm. Trubka je přidělaná k násadě a když na okraj té trubky šlápnete, tak vyryjete ze země hlínu ve tvaru válečku.*uf* Uff, snad je to srozumutelné . Nevíte někdo , jak se to "COSI" jmenuje a kde se to dá koupit? Děkuji ;)

doplněno 17.05.13 12:55:

Tak jsem pro lepší představivost vložila i obrázek. Prosím, nezaměňovat TRUBKU a SEBOD , děkuji :D

Jak se jmenuje

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jmenuje se to ruční sázeč - obvykle na cibuli

Jak se jmenuje #2
sebod*
hodnocení

strejc, je to hodně podobný, ale není to ono. Ta "trubka" to je silnější plech malinko konického tvaru.Fakt to vypadá tak, jak na tom mém obrázku *smich*

ben®

Dobrý den, zkuste se podívat viz odkaz a klepněte si na ten obrázek pro větší velikost. Je to asi ono, ale bez násady. Možná se to již nevyrábí nebo to dělal kutil. Zdravím!

toptradeczech.cz/...

michaltopic*
hodnocení

0x

Není to zemní "vrták"? Vykrajovač na "sázení" například plotových sloupků?

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Něco takového míval můj děda, vytrhával s tím plevel, řekla bych. Ale nevím, kde "to" skončilo ani jak se "to" správně jmenuje.*nevi*

doplněno 17.05.13 13:28:

Aha, tak nevytrhával, ale sázel;). Je to už dlouho.

jabraka*
hodnocení

0x

My jsme tomu říkali dloubák.

JB

andrea1*
hodnocení

0x

Zakoupila jsem tento sázeč asi před třemi roky asi v Baumaxu nebo Obi. Je podobný tomu v odkaze - drží se v ruce a ovládá se tlačítko, které je z boku v rukojeti, po stlačení rozevře "rouru" aby mohl vykrojený špalík země vypadnout. Do vzniklé díry se pak zasadí sazenice vykleplá z malého květináčku z plastu, ve kterých se tyto sazenice běžně třeba po 10 ks prodávají. To na té tyčce je ale praktičtější, že se nemusí ohýbat záda tak hluboko k zemi. Jestli bude zájem, pořídím zítra foto a vložím.

frk*
hodnocení

0x

jestli se nepletu , tak se jedná o S A D B O V A Č . a dá se koupit i "ruční" , tedy asi menší , než popisujete ...ten ruční se používá hlavně používá při výsadbě cibulovin . ten "váš" , asi i větší , hádám , že se používá k výsadbě stromečků a podobných větších sazenic - snad ..

zdravím

FrK

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]