Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se jmenuje rostlinka?

Od: akr* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

zajímal by mne název rostliny kterou se teďka pokusím popsat. Má drobné žluté květy, vysoká do cca 90 cm, roste ve větším množství (ne sama), její "plody" jsou zelené válečky které při doteku pukají a semení se.

Dříve jsem tuto rostlinku znal pod názvem pukavka ale nyní jsem na internetu podle názvu nenašel.
Jak se tedy rostlinka jmenuje? Zajímalo by mne to z toho důvodu že v mém okolí rostou hojně a proto bych je rád využil popř. na čaj atp.

Děkuji za případné odpovědi, snad můj popisek nebyl příliš stručný.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

3x

Netýkavka malokvětá. ;)

naturfoto.cz/...

lidus*

Souhlasím s Mařenkou, příště by se hodila fotka.

marenka*

*jasne* Liduš, já to hledala na těch stránkách taky. Jednu po druhé. Zadala jsem si dobu kvetení a bylo.

akr*
hodnocení

Jo, super to je ona. Díky moc! Máte s ní někdo zkušenosti?

akr*
hodnocení

Jak se tak dívám, tak je to plevel který se nedá využít.

marenka*

Akr, nelamte si s tím hlavu. Teď jsou pro bylinkáře ty pravé hody. Plody dozrávají, sbírá se fůra květů a ty co odkvetly, budou se sbírat kořeny. Taky co teď nasbíráte vám krásně uschne na vzduchu, přirozeně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]