Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Nazbíral jsem houby, které nemůžu nikde najít. Prosím poraďte.
Z počátku se mi to také zdálo, ale když jsem na internetu zadal klouzek slizký, moc se jich nepodobalo.
Ještě se zkuste podívat na podloubník siný, i když ten má rourky sbíhavé na třeň, na Vaší fotce to pořádně nevidím, a na hřib dutonohý, to jsou takové houby podobné tomu, co máte na fotce. Přesto mi to ale připadá nejspíš jako klouzek slizký.
Neuvádíte žádné klasické znaky, podle kterých se houby obvykle rozeznávají (modrání dužniny, povrch klobouku, vůně,...)
doplněno 04.08.11 19:55:Houba, kterou jste našel, má zřejmě svoje nejlepší časy za sebou, soudím podle okoralého okraje klobouku, a to se potom rozlišovací znaky poměrně špatně určují.
doplněno 04.08.11 19:57:Taky je důležité vědět, pod jakými stromy jste houbu našel. Klouzek slizký roste pouze pod modříny, stejně jako hřib dutonohý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.