Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypěstovat? Kde sehnat?

Od: deluve* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám dotaz. Asi před týdnem jsem viděla nádhernou květinu. Byla vysoká zhruba 150 cm, modré květy po okrajích růžové až nafialovělé. Její okvětní lístky vypadali jako malé kosočtverečky. Na stonku měla divné útvary podobné dlouhým trnům. Nevíte jak se jmenuje popřípadě kde jí mohu sehnat.

Předem děkuji. DeLuVe

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

solenza*
hodnocení

0x

A není to Klematis.
farm4.static.flickr.com/...

cesmina*
hodnocení

0x

A jakou velikost květů měla a jaké listy?

deluve*
hodnocení

Nene, klematis to asi není. Ta květina vypadala... spíše jako menší slunečnice s drobnějším květem.

deluve*
hodnocení

0x

dodatek: jako slunečnice to ale semínka nemá. Myslím si že jde o nějakou vyšlechtěnou květinu. :)

myse*
hodnocení

0x

podle popisu - není to luštěnice trnitá? třeba

Jak vypěstovat? Kde sehnat?

hodnocení

0x

Podle popisu bych tipovala na hortenzii, ta má proměnlivé barvy mezi růžovou a fialovou, i květy do čtverců. Ale ty trny mi k ní nesedí. Nemáte fotku? Jaga.

cesmina*
hodnocení

0x

A co nějaká hvězdnice?

cituska*
hodnocení

0x

Pokud je to krásný košatý keřík,tak určitě luštěnice trnitá,letnička.Je i v jiných barvách. Semana se dají koupit, stačí včas na jaře vysít a potom přepikýrovat a po zmrzlících vysadit na místo. Opravdu hodně píchá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]