Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za rostlinu?

Od: jkr® odpovědí: 6 změna:

Můžete mi poradit, co je to za rostlinu na obrázku?

Mám ji na zahradě.

Děkuji

Co je to za rostlinu?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jkr®
hodnocení

Jeste trosku lepsi detail kvetu.

Co je to za rostlinu? #2
myse*

to je zlatobýl

jkr®
03.08.11 12:47
hodnocení

Dekuji!

hodnocení

0x

Ano, říká se mu tak, správně je to ale CELÍK OBROVSKÝ / Solidago gigantea/. Pochází ze sev. Ameriky, u nás byl často vysazován v zahradách a parcích, za květu je opravdu moc hezký. Postupně hodně zplaňoval, najdete ho na rumištích, na neudržovaných pozemcích, podél silnic a třeba když se jede vláčkem kolem Sázavy ze Zruče na Čerčany, místy ho je podél trati také plno. Jinak ho mám velmi ráda ve váze v bytě, dávám jej i na hřbitov, ve váze dlouho vydrží pěkný. Jaga.

jkr®
hodnocení

Díky Jago a čím ho zpevnít. Nějak to vyrostlo má to cca přes metr a půl a začíná se to "kácet".

Díky.

Běžně koupíte takové ozdobné pletivo, třeba v OBI, viděla jsem ho v zelené nebo bílé barvě. Výška záleží na rostlině, dělají ho od nízkého /asi 30 cm/ až po více než metrové. Délka záleží na Vás. Ale musí ho být tolik, aby se utvořil pěkný kroužek kolem rostliny. Spodek upevnit do hlíny /zarýt a pak kolem ušlapat/, na boku spojit drátkem a je hotovo. *placni* Jaga.

Používají se nejen pro zpevnění rostliny, když se příliš rozklesává, ale i třeba na ochranu proti zvířatům /aby tam pejsek nečural/.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]